شفاانلاین»سلامت چند وقت پیش بود که نتایج بخشی از مطالعات ملی و فراملی روی بیماریها توسط تعدادی از پژوهشگران ایرانی در اشپرینگر ساینس(ناشربینالمللی کتابها و مجلات آکادمیک و علمی در حوزههای فنی و پزشکی) منتشر شد و نشان داد که میزان فلوراید موجود در آب در برخی استانها بالاتر از سایر نقاط است. روز گذشته هم این خبر جالب منتشر شد که آمریکاییها افزودن فلوراید به آب آشامیدنی را در دومین شهر خود(فلوریدا) ممنوع کردهاند. حالا با این تصمیم آمریکاییها این سوال مطرح است که آیا بهطور کلی افزودن این ماده طبیعی معدنی به آب، فواید یا مضراتی دارد و بالا بودن میزان فلوراید در آب مصرفی برخی شهرهای کشور میتواند خطرساز باشد؟علیکاظمیان، نایبرئیس انجمن سلامت دهان درباره ابهاماتی که در مورد وجود فلوراید در آب آشامیدنی وجود دارد به نکات جالبی اشاره کرده که در ادامه میخوانید.
سوار بر موج شبهعلم
به گزارش شفاآنلاین به نظر میرسد که سیاست حذف فلوراید از آب آشامیدنی نوعی موج شبهعلم باشد که وزیر بهداشت فعلی آمریکا هم با آن همراه شده است. او پیشتر هم مخالفتش را با تزریق واکسن برای محافظت از بدن در برابر انواع بیماریهای ویروسی نشان داده بود. به همین دلیل متخصصان سلامت عمومی آمریکا موافق انتخابش نبودند. این در حالی است که در فضای اینستاگرام فارسی هم این موج شبهعلم علیه فلوراید وجود دارد. حتی در سطح شهر هم تبلیغاتی از خمیردندانهای فاقد این ماده معدنی دیده میشود، در صورتی که به نظر من، نخستین فایده مهم مسواک زدن رساندن فلوراید موجود در خمیردندان به دندان است که مانع از پوسیدگی دندانها میشود.
آب آشامیدنی ایران فلوراید دارد؟
به آب آشامیدنی در ایران فلوراید اضافه نمیشود، چون تکنولوژی آن را نداریم و دستیابی به آن هم خیلی دشوار است. اینکه عنوان میشود در برخی شهرها میزان آن بالاست منظور فلوراید طبیعی موجود در آب است که افزودنی نیست. فلوراید مادهای است که با توجه به بستر خاک در برخی استانها میزانش بهطور طبیعی در آب بالاتر یا پایینتر است. سطح قابل قبول فلوراید در آب آشامیدنی باید یک پیپیام(یک واحد در میلیون) باشد و تا جایی که میدانم در اکثر استانها همان میزان طبیعی فلوراید هم پایینتر از حداقل در نظر گرفته شده است.
فلوراید مفید است؟
یکی از مهمترین دستاوردها در عرصه سلامت عمومی در قرن بیستم این بود که نشان داد فلوراید بهصورت ماده افزودهشده به آب آشامیدنی یا خمیردندان سطح سلامت دندان را به طرز چشمگیری ارتقا و پوسیدگی دندانها را کاهش میدهد. استفاده از خمیردندانهای حاوی فلوراید در پیشگیری از پوسیدگی دندان بسیار مؤثرند و نگرانیای از نظر سلامت عمومی وجود ندارد، چون آثار فلوراید موجود در خمیردندان روی دندانها بهراحتی با یک بار شستوشو پاک میشود.
آذربایجان غربی و بخشهای جنوبی کشور بیشترین میزان فلوراید و دیگر استانهای غربی کمترین میزان فلوراید را در آب آشامیدنی خود دارند. بوشهر غلظت بالایی
از فلوراید را در آب آشامیدنی دارد.