شفاانلاین»سلامت» نمک زیاد مدتهاست که مقصر مشکلات قلبی است، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که ممکن است به ذهن ما نیز آسیب برساند. دانشمندان دانشگاه پزشکی نانجینگ چین ارتباط شگفتانگیزی بین رژیمهای غذایی پر نمک و رفتارهای افسردگی مانند در موشها کشف کردهاند که به طور بالقوه توضیح میدهد که چرا نرخ افسردگی در کنار مصرف غذاهای فرآوریشده همچنان در حال افزایش است.
به گزارش شفاآنلاین تیم تحقیقاتی این دانشگاه دریافتند که مصرف بیش از حد نمک باعث ایجاد پاسخ های ایمنی خاصی در مغز میشود که می تواند منجر به رفتارهایی شبیه به افسردگی شود. یافتههای آنها که در مجله ایمونولوژی منتشر شده است، توضیحی بیولوژیکی برای ارتباطهای مشاهده شده قبلی بین مصرف غذای فرآوریشده و اختلالات خلقی ارائه میدهد.
افسردگی میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و شیوع آن در طول زندگی به ۱۵ تا ۱۸ درصد در بسیاری از جمعیت ها می رسد. رژیمهای غذایی مدرن غربی، بهویژه فست فودها، به طور چشمگیری سدیم بیشتری نسبت به غذاهای خانگی دارند که گاهی اوقات تا ۱۰۰ برابر بیشتر از غذاهای خانگی است.
در این مطالعه، موشهایی که از رژیمهای غذایی پر نمک تغذیه میشدند، رفتارهای بسیار مشابهی با آنهایی که استرس مزمن را تجربه میکردند، نشان دادند. آنها کمتر کاوش کردند، اضطراب شدیدی از خود نشان دادند و زمان بیشتری را بدون حرکت در طول آزمایشهایی که «ناامیدی رفتاری» را اندازهگیری میکردند، الگوهایی که با علائم افسردگی انسانی مشابهت دارد، سپری کردند.
محققان مکانیسم های بیولوژیکی پشت این تغییرات رفتاری را بررسی کردند. رژیم های غذایی پر نمک به طور قابل توجهی تولید اینترلوکین، یک مولکول سیگنال دهنده ایمنی، به ویژه در سلولهای ایمنی تخصصی به نام سلول های گاما دلتا T (سلول های γδT) را افزایش دادند که بارها در تحقیقات مختلف ثابت شده است که با بالا رفتن افسردگی مرتبط است.