شفاانلاین»سلامت»طب سنتی توصیههای مختلفی برای درمان و مدیریت علائم پساقاعدگی دارد. البته هنوز تأثیر بعضی از گیاهان دارویی که در طب سنتی به عنوان دارو یائسگی معرفی شدهاند، به صورت علمی ثابت نشده است. محققان معتقدند بعضی از گیاهان حاوی استروژن گیاهی هستند. استروژن گیاهی که با نام فیتو استروژن شناخته میشود، در سویا، حبوبات (عدس و نخود)، دانه کتان و غلات یافت میشود.
به گزارش شفاآنلاین بعضی از گیاهان دارویی هم خواصی دارند که به تسکین علائمی، چون بیخوابی، اضطراب، نوسانات خلقی و گر گرفتگی کمک میکنند. به همین دلیل به عنوان دارو یائسگی شناخته میشوند. درباره داروهای سنتی یائسگی به این نکته توجه داشته باشید که هنوز هیچ تحقیقی ثابت نکرده که مصرف این مواد غذایی میتواند در بهبود علائم یائسگی مثل خشکی واژن یا گر گرفتگی تاثیر داشته دارند. در ادامه چند داروی گیاهی که علاوه بر طب سنتی، در مقالات علمی هم به آنها اشاره شده را معرفی میکنیم و درباره خواص آنها توضیحاتی ارائه میدهیم.
مریم گلی
این دارو حاوی مقادیر استروژن است و میتواند روی بهبود علائم تأثیر داشته باشد. خانمهای باردار و شیرده نباید مریم گلی مصرف کنند. همچنین افراد مبتلا به صرع و فشار خون بالا نیز باید در دوز مصرف این گیاه احتیاط کنند.
کوهوش سیاه
نوعی داروی گیاهی است که در طب سنتی برای درمان ناباروری تجویز میشود و در مدیریت علائم یائسگی تأثیر دارد. دوز بالای این دارو به کبد آسیب میرساند. همچنین خانمهایی که سابقه ابتلا به سرطان سینه، رحم یا تخمدان را دارند، باید از مصرف این داروی گیاهی بپرهیزند.
شبدر قرمز
تحقیقات نشان میدهد این گیاه در مقایسه با دارونماها عملکرد بهتری دارد و میتواند علائم یائسگی مثل گر گرفتگی را تسکین دهد. شبدر قرمز تأثیر ناچیزی هم در پیشگیری از تحلیل رفتن استخوانها دارد. مصرف این دارو برای خانمهای باردار و شیرده و افرادی که به داروهای هورمونی حساسیت دارند، توصیه نمیشود. افراد عادی هم بهتر است بیشتر از یک سال به صورت مداوم از شبدر قرمز استفاده نکنند.
سنبل الطیب
سنبل الطیب یک گیاه دارویی است که به عنوان آرامبخش مورد استفاده قرار میگیرد. با وجود اینکه تحقیقی درباره اثر این داروی گیاهی روی یائسگی وجود ندارد، اما تجربه افراد مختلف نشان میدهد در مدیریت علائم روانی پساقاعدگی و گر گرفتگی این دوران تأثیر قابل توجهی داشته است.