شفاانلاین»سلامت» مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که سال گذشته در کشور هزار و ۱۲۷ نفر به بیماری تب دنگی مبتلا شدهاند. از این تعداد، ۹۲۲ نفر در داخل کشور و مابقی در خارج از کشور به این بیماری مبتلا شدهاند.
به گزارش شفاآنلاین تا پیش از سال ۱۹۷۰، تنها ۹ کشور جهان همهگیری شدید تب دنگی را تجربه کرده بودند، اما اکنون این بیماری در ۱۴۱ کشور از جمله کشورهای منطقه آفریقا، آمریکا، آسیای جنوب شرقی، مدیترانه شرقی و غرب اقیانوسیه شناسایی شده است. میزان بروز این بیماری در سالهای اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است.
طبق گزارشها، بیشترین موارد ابتلا به تب دنگی در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان شناسایی شده است. در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان ۱۳ مورد، و در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان ۸۹۷ مورد ابتلا به بیماری تب دنگی گزارش شده است. همچنین ۱۲ مورد با سابقه سفر به چابهار در سایر استانها شناسایی شدهاند.
بررسیها نشان میدهد که بسیاری از افرادی که خارج از کشور به تب دنگی مبتلا شدهاند، سابقه سفر به کشور امارات را داشتهاند. سایر کشورهایی که بیماران به آنها سفر کرده بودند شامل پاکستان، عمان، افغانستان، ترکیه و بنین (غرب آفریقا) بودند.
وزارت بهداشت همچنین گزارش داد که در سال ۱۴۰۳ پنج مورد ابتلا به بیماری چیکونگونیا ثبت شده است که تمامی آنها سابقه سفر به خارج از کشور داشتهاند.
در راستای کنترل و پیشگیری از انتشار این بیماری، مراقبتهای حشرهشناسی در تمامی مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی انجام میشود. پشه آئدس اجیپتی که ناقل بیماری تب دنگی است، از اسفند ۱۳۹۸ در استان هرمزگان شناسایی شده و در حال حاضر در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان، مازندران و آذربایجان شرقی نیز گزارش شده است.