شفاانلاین»سلامت» ظاهر، بوی ادرار و تعداد دفعات رفتن به توالت، نشانههایی است که از درون بدن خبر میدهند. هرچه مینوشید، از کلیه عبور میکند و ادرار انعکاسی از آنها میباشد و میتواند زنگ خطری برای اتفاقاتی باشد که در بدن شما رخ میدهد.
ادرار بیرنگ:
به گزارش شفاآنلاین اگر ادرار به بی رنگی آب باشد، مربوط به این است که آب زیادی نوشیدهاید و به این دلیل که مثانه پر میشود، باید چندین بار در روز به دستشویی بروید. با داشتن رنگ ادرار روشن، جای هیچ نگرانی نیست.
همچنین میتواند به علت افزایش نمکهای فسفات در ادرار باشد.
ادرار تیره رنگ:
گر رنگ ادرار تیره باشد، به این معنی است که آب بدن کم شده است.رنگ ادرار میزان آب بدن را نشان میدهد.
بنابراین اگر فردی ادراری تیره همراه با سردرد و سرگیجه داشته باشد، پزشک باید ادرار بیمار را چک کند تا علت کمبود آب بدن را بررسی کند. شاید هم این تیرگی رنگ مربوط به خون باشد.
درار زرد روشن:
اگر ادرار حدوداً به رنگ نئون باشد، یک علامت هشدار دهنده میباشد، اما علت میتواند قرص مولتی ویتامین باشد. ویتامینهای B و کاروتن به ادرار رنگ طلایی میدهند. نگران نباشید این رنگ ادرار به این معنی است که فرد مواد مکمل ارزشمندی را دفع میکند.
ادرار نارنجی رنگ:
نارنجی شدن ادرار، شاید به دلیل مصرف داروها، مواد غذایی و مکملهایی مانند ویتامین C، هویج و آب هویج باشد.
ادرار قرمز رنگ:
اگر ادرار به رنگ قرمز یا صورتی باشد، حتما باید بررسی شود، اما لزوما به معنای وجود مشکل و بیماری خاصی نیست.
وجود خون یکی از شایعترین دلایل قرمز شدن رنگ ادرار است؛ البته اغلب خونریزی شدید نیست و علامت دیگری ندارد.
عفونت ادراری، ورزش شدید، سنگ مثانه یا سنگ کلیه، بیماریهای کلیوی و گاهی سرطانهای کلیه یا مثانه از علل بروز چنین حالتی هستند.
مصرف غذاهایی مانند لبو و تمشک نیز باعث تغییر رنگ ادرار و قرمز شدن آن میشود
ادرار آبی رنگ:
رنگ ادرار ممکن است به رنگی مایل بهسبز یا آبی هم نزدیک شود. برخی بیماریها، مصرف داروها و مواد غذایی خاصی مانند مارچوبه میتواند موجب تغییر رنگی شود.
ادرار خاکستری رنگ:
ممکن است به علت وجود سنگ کلیه باشد.