شفاانلاین»عمومی» تظاهراتها تقریباً در مقابل همه نمایشگاههای تسلا در آمریکا و بسیاری از نقاط جهان برگزار شد – تلاشی هماهنگ برای هدف قرار دادن ثروت کلان این میلیاردر به عنوان مدیرعامل سازنده خودروهای الکتریکی.
به گزارش شفاآنلاین سازماندهندگان اعتراض از مردم خواستند سه کار انجام دهند: تسلا نخرند، سهام تسلا را بفروشند و به جنبش «سرنگونی تسلا» بپیوندند.
یکی از شعارهای این گروه میگوید: آسیب به تسلا یعنی متوقف کردن ماسک. توقف ماسک به نجات جانها و دموکراسی ما کمک میکند.
روز شنبه، با برنامهریزی بیش از ۲۰۰ رویداد در سراسر جهان، تظاهراتها در اواسط روز در مقابل نمایشگاههای تسلا در استرالیا و نیوزیلند آغاز شد و سپس به کشورهای اروپایی از جمله فنلاند، نروژ، دانمارک، آلمان، فرانسه، هلند و بریتانیا گسترش یافت. هر تجمعی به صورت محلی سازماندهی شده بود و تمهای خاص خود را داشت.
ماسک، ثروتمندترین فرد جهان، ریاست «وزارت کارایی دولت» (دوج) را بر عهده دارد که وظیفه آن کاهش بودجه فدرال در ایالات متحده، از جمله اخراج هزاران کارگر است.
او در مصاحبهای روز پنجشنبه گفت: تقریباً هیچکس اخراج نشده است.
او سازمان تأمین اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش، خدمات پارکهای ملی و چندین وزارتخانه و سازمان دیگر را هدف قرار داده که با واکنشهای گسترده و انتقادات زیادی مواجه شده است.
در سانفرانسیسکو، جمعیتی حدود ۲۰۰ نفر در مقابل نمایشگاه تسلا گرد هم آمدند. معترضان به خیابانی شلوغ سرازیر شدند و باعث سردرگمی خودروهای خودران ویمو شدند که سعی داشتند از میان افرادی که به جلو و عقب میدویدند عبور کنند.
خودروها بوقزنان از کنار جمعیت رد میشدند. حتی کامیونها، اتوبوسها و ماشینهای آتشنشانی نیز با بوق از معترضان حمایت کردند. مردم پلاکاردهایی در دست داشتند و برخی نیز پرچمهای بزرگ آمریکا را به صورت وارونه نصب کرده بودند.
نمایشگاه تسلا که به طول یک بلوک بود از همه خودروها خالی شده بود و فقط چند نگهبان در داخل و تعدادی پلیس سانفرانسیسکو در خارج ایستاده بودند. در یک مقطع، چهار مرد با کلاههای قرمز مگا و تیشرتهای سیاه دوج از میان جمعیت رد شدند، اما همه چیز آرام باقی ماند.
میرا لوی گفت: «من اینجا هستم چون شاهد تصرف خصمانه کشورمان هستم. این برای من قابل قبول نیست. این برای هیچیک از ما قابل قبول نیست.
دوست او، کارن هایسلر، با تأکید افزود: ما به این رای ندادیم.
در برکلی کالیفرنیا، نمایشگاه تسلا در طول ماه گذشته هر شنبه به دلیل تظاهرات هفتگی تعطیل شده است. فقط نگهبانان برای محافظت از ساختمان ماندهاند. اوایل این ماه، روی درب جلوی نمایشگاه رنگ قرمز پاشیده شد. این محل صحنه تظاهرات پرجنبوجوشی در روز شنبه بود.
در نیویورک، چند صد معترض ضد تسلا روز شنبه در خارج از نمایشگاه این شرکت در منهتن گرد هم آمدند. سوفی شپرد، ۲۳ ساله، توضیح داد که این تجمع درباره اعتراض به خودروهای الکتریکی نیست.
او گفت: ما اینجا هستیم تا علیه ماسک اعتراض کنیم، کسی که اساساً یک نمایش خودروی تسلا در چمنهای کاخ سفید برگزار کرده است. ما میخواهیم کسبوکار او را تا حد ممکن مختل کنیم، بنابراین این شامل همه تسلاها میشود، نه فقط سایبرتراک.
مارتی، ۸۲ ساله، گفت که در تجمع نیویورک شرکت کرده است «چون نگران کشورم هستم». در دهه ۱۹۶۰، او علیه جنگ ویتنام تظاهرات کرد. او گفت که «حالا، این سرنگونی کشورمان توسط الیگارشها است» و ادامه داد که این تجمع پیامی است برای «این مرد که در حال خرید دولت ما است.
روز جمعه، پلیس نیویورک گفت که مأموران در جستجوی دو مظنون هستند که ظاهراً این هفته روی درهای یک سایبرتراک تسلا در بروکلین کلمه «نازیها» و یک صلیب شکسته حک کردهاند. این بخشی از افزایش حملات به خودروها و تأسیسات تسلا در سراسر آمریکا از زمان به قدرت رسیدن ترامپ است.
در واشنگتن دیسی، سازماندهندگان یک تجمع در مقابل نمایشگاه جدید تسلا در جورجتاون برنامهریزی کردند.
مانیسا مهروال، استادیار دانشگاهی آمریکایی که در مورد اعتراضات ضد فناوری تحقیق کرده است، گفت که «این ریاکاری بسیار عمیق است» و اشاره کرد که تسلا میلیاردها دلار بودجه دولتی دریافت کرده است.
«این شرکتی است که از بسیاری جهات توسط دولت یارانه دریافت کرده، اما حالا مدیرعامل آن سعی در از هم گسستن دولت دارد چون فکر میکند از همه بهتر میداند، چون از صنعت فناوری میآید.»
در ایالات متحده آمریکا، اعتراضات در تقریباً همه ایالتها، از شمال شرق، جنوب و غرب میانه تا ساحل غربی اتفاق افتاد. ایالتهایی با بیشترین تعداد تجمعهای برنامهریزی شده شامل ماساچوست، نیویورک، فلوریدا، تگزاس، واشنگتن و کالیفرنیا بودند که در مجموع بیش از ۱۰۰ مورد بود. چندین اعتراض نیز در سراسر کانادا برگزار شد.
در لندن، دهها معترض در یک نمایشگاه تسلا در امتداد جاده سهبانده A40 در غرب لندن گرد هم آمدند.
نیجل وارنر گفت: «ماسک به شدت منفور است. او در حال تأمین مالی جناح راست افراطی است و به این معنی که هر جمهوریخواهی که سخن بگوید در انتخابات بعدی خود بودجه دریافت نخواهد کرد.»
لویز کوبت-ویتن، که خانوادهای در آمریکا دارد و در نمایندگی تسلا در غرب لندن اعتراض میکرد، گفت: بیعملی بسیار طاقتفرسا است. بودن در چنین جمعی آرامش واقعی میبخشد. همه باید کاری انجام دهند. ما استراتژی بزرگی جز ایستادن در کنار خیابان، نگه داشتن پلاکاردها و فریاد زدن نداریم.
سازماندهندگان بر ضرورت ادامه اعتراض و سخن گفتن علیه ماسک، ترامپ و دوج تأکید کردند. آنها در وبسایت خود میگویند خطرات بالاست و «هیچکس برای نجات ما نمیآید.»
مهروال گفت که این حس او را تحت تأثیر قرار داده است.
«اینکه یک اعتراض سراسری و جهانی بگوید ‘هیچکس برای نجات ما نمیآید’ فقط نشاندهنده سطح خشم و ناامیدی کنونی است.»
سازماندهندگان همچنین مراقب بودهاند که خود را از خرابکاریهای خشونتآمیزی که علیه نمایشگاههای تسلا انجام شده است دور نگه دارند. دهها مرکز و نمایشگاه تسلا در نیمهشب مورد حمله کوکتل مولوتف، شلیک گلوله یا نقاشی دیواری با عباراتی مانند «تسلا فاشیست است» قرار گرفتهاند.
ترامپ متعهد شده است که هرگونه خشونت علیه نمایندگیهای تسلا را به عنوان تروریسم داخلی در نظر بگیرد.
سازماندهندگان این گردهمایی این خرابکاریها را محکوم کردهاند.
«ما یک جنبش مردمی اعتراضی غیرخشونتآمیز هستیم. ما با خشونت و تخریب اموال مخالفیم. اعتراض مسالمتآمیز در ملک عمومی تروریسم داخلی نیست.