شفاانلاین»سلامت»پلیس مونترال اعلام کرد که در پاسخ به افزایش جرمهای خیابانی و بحران بیخانمانی، از ماه می بیش از ۳۰ افسر گشت پیاده اضافی را در مرکز شهر مستقر خواهد کرد. این ابتکار بخشی از راهبرد گستردهتر شهر برای احیای این منطقه، بهویژه محله «ویلج» است. این موضوع را فادی داگر، رئیس پلیس مونترال، و رابرت بودری، عضو شورای شهر، روز چهارشنبه در نشست خبری اعلام کردند.
به گزارش شفاآنلاین داگر با تأکید بر اینکه مسئله بیخانمانی ذاتاً یک مشکل پلیسی نیست اما به یک چالش برای پلیس تبدیل شده است، گفت: «بیش از نیمی از تماسهای ۹۱۱ که پلیس مونترال دریافت میکند، مربوط به مسائل اجتماعی است، نه جرائم.» وی افزود که ۳۰ تا ۳۵ افسر گشت پیاده که از ماه مه در خیابانهای مرکز شهر حضور خواهند داشت، عمدتاً یونیفورم به تن خواهند داشت، اما تعدادی از آنها نیز بهصورت مخفی برای تحقیقات درباره قاچاق مواد مخدر فعالیت خواهند کرد. به گفته داگر، تا پاییز ۲۰۲۵ این تعداد به حدود ۴۵ افسر افزایش خواهد یافت.
علاوه بر نیروهای پلیس، بودری اعلام کرد که مددکاران اجتماعی نیز در این پروژه مداخله خیابانی مشارکت خواهند داشت. این برنامه شامل تیمهای اجتماعی متحرک شهر، تیم حمایت اضطراری روانی-اجتماعی پلیس مونترال و تیم ارجاع و مداخله در زمینه بیخانمانی پلیس مونترال خواهد بود. داگر با اشاره به اهمیت همکاری بین نهادها گفت: «ما بهصورت انفرادی عمل نمیکنیم، بلکه با همکاری یکدیگر تغییرات زیادی ایجاد خواهیم کرد.»
با وجود حضور پلیس و نیروهای امنیتی در مرکز شهر، این منطقه همچنان با چالشهای جرم و جنایت مواجه است. با این حال، داگر تأکید کرد که این ابتکار متفاوت خواهد بود زیرا بر «قابلیت مشاهده، دسترسی و تمرکز بر یک هدف مشخص یعنی خیابانهای مرکز شهر» تأکید دارد. وی افزود: «وقتی فقط روی یک کار تمرکز کنید، تأثیرگذاری شما بیشتر خواهد بود. (https://www.montrealgazette.com/latest-news/bhfejx/picture841215/alternates/LANDSCAPE_1140/0328%20city%20spvm.jpg)»
گابریل راندی، مدیر اجرایی انجمن توسعه تجاری ویلج، این طرح را به سود کسبوکارهای محلی دانسته و گفت: «این خبر خوبی برای محله ویلج و کل مرکز شهر است، زیرا پلیس نهتنها به افراد نیازمند کمک خواهد کرد، بلکه مجرمانی که باید دستگیر شوند را نیز بازداشت خواهد کرد.»
رئیس پلیس مونترال همچنین اعلام کرد که انتظار دارد افسران گشت جدید رویکردی متعادل در مداخلات خیابانی داشته باشند. وی تصریح کرد: «وقتی شخصی نیاز به کمک دارد، زمان جریمه کردن او نیست، اما اگر فردی با انجام یک عمل مجرمانه باعث ایجاد آشوب شود، مجبور به اقدام فوری خواهیم بود.» به گفته داگر، طی یک سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ مورد دستگیری در رابطه با جرائم خیابانی از جمله قاچاق مواد مخدر و خشونت مسلحانه انجام شده است.