کد خبر: ۳۵۲۵۰۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - 2024November 11
حمید رضا بوستانی

ناترازی با مازوت سوزی جبران نمی شود

واقعیت آن است تا زمانی حل زیر ساختی مشکل اتفاق نیفتد، اعلان عمومی دردی از مردم دوا نمی کند.
شفاآنلاین:عمومی>«مازوت سوزی روزانه ۸ میلیون لیتری در نیروگاه اصفهان منجر به انتشار و تولید ۲۵۰ تن مواد آلاینده در فضا می شود». اقدام به مازوت سوزی در حالی است که طبق گفته یک عضو انجمن مهندسین برق ایران، سوخت گازوئیل و مازوت بسیار گران تر از گاز تمام میشود و بهای تمام شده برق را بالا می برد. به هر حال مسلم آن است ناترازی انرژی در برق و گاز با وجودی سال به سال و بیش از پیش تشدید می شود که دولت ها اقدامی عملی برای سرمایه گذاری زیر ساختی در این حوزه ها ترتیب نداده اند. مشخص است که ابر بحران انرژی ناشی از وجود ناترازی موجود در زمینه انرژی در بلند مدت هیچگاه با مازوت سوزی جبران نخواهد شد.
رئیس جمهور اخیرا فرموده اند برای تامین سلامت مردم استفاده از مازوت ممنوع شود. وجه مثبت این دستور آن است که «دولت پذیرفته مازوت سوزی وجود دارد و آن را اعلان عمومی می کند». اما واقعیت آن است تا زمانی حل زیر ساختی مشکل اتفاق نیفتد، اعلان عمومی دردی از مردم دوا نمی کند. در حالیکه اخبار از راه اندازی نیروگاه های تولید برق خورشیدی در نقاطی از کشور به گوش میرسد اما سرعت رشد این سرمایه گذاری در مقایسه با دیگر کشورها به قدری کند بوده که بعید است قادر باشد ناترازی موجود در صنعت برق را حتی اندکی جبران نماید. برای مثال، عربستان با وجودی بعنوان یکی از بزرگترین صادر کنندگان نفت دنیا هر روز بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید می کند، اقدام به سرمایه گذاری ۳ میلیارد دلاری بصورت مشترک با چین در حوزه انرژی خورشیدی نموده است.
عربستان سعودی همچنین در حال ساخت کارخانه هیدروژن سبز با میزان سرمایه گذاری پنج میلیارد دلار برای تولید انرژی پاک بوده و برنامه های این کشور بر محور تولید روزافزون این انرژی تا چشم انداز ۲۰۳۰ تنظیم گردیده است. به هر حال، احتمالا زمستان سخت در راه باشد و این سختی، صنعت و تولید را با هدف جبران ناترازی به تعطیلی خواهد کشاند تا آثار آن اقتصاد خرد و کلان را شدیدا متاثر سازد. مازوت سوزی برای جبران ناترازی انرژی در کشور ما یادآور این نکته است که مسئولان ما همواره حل ساختاری یک معضل را با استفاده از راه حلی مقطعی و پرهزینه به بهای «بسط شدت بحرانهای قریب الوقوع» به تعویق انداخته اند./دکترای مدیریت دولتی
نظرات بینندگان