 شفاآنلاین>سلامت>به تازگی خبر از شناسایی فردی مبتلا به بیماری التور در ایلام میرسد 
بنابراین پزشکان ضمن هشدار از مردم خواستند شیوهنامههای بهداشتی را رعایت
 کنند.
شفاآنلاین>سلامت>به تازگی خبر از شناسایی فردی مبتلا به بیماری التور در ایلام میرسد 
بنابراین پزشکان ضمن هشدار از مردم خواستند شیوهنامههای بهداشتی را رعایت
 کنند. 
   
  
 به گزارش شفاآنلاین:التور یک بیماری حاد اسهالی است که توسط نوعی باکتری به نام 
ویبریوکلرا ایجاد میشود که میکروب وباست. این بیماری در صورت پیشگیری 
نکردن و درمان به موقع و مناسب، بسیار کشنده است و در فصول گرم بروز 
میکند و با توجه به فصل گرما و استفاده بیشتر مردم از آب، سبزیجات و 
میوهها احتمال بروز این بیماری بیشتر میشود. در قدیم، بیماری ناشی از این
 باکتری را در ایران «شبه وبا» مینامیدند.
 مهم ترین علایم این بیماری به این شرح است:
 1- احساس پری و غرغر شکم و به دنبال آن اسهال آبکی شدید با دفعات اجابت مزاج مکرر
 2- نداشتن دل درد و دل پیچه
 3- استفراغ بدون حالت تهوع قبلی
 4- نداشتن تب یا تب خفیف در کودکان
 5- دفع مدفوع با ظاهر مایع شفاف آغشته به ماده لزج سفید رنگ با حالت آب برنجی و معمولاً بدون بو
 6- مشاهده نشدن خون در مدفوع
 7- گرفتگی ماهیچهها به خصوص پشت ساق پا
 8- عطش فراوان
 از دست رفتن آب و املاح بدن می تواند به سرعت و در ظرف 4،3 ساعت سبب کم 
آبی شدید بدن و مرگ شود. به خصوص اگر آب و املاح از دست داده شده جبران 
نشود.
 منبع اصلی این بیماری، آب و مواد غذایی آلوده به میکروب وباست و 
دوره پنهانی از چند ساعت تا پنج روز است ولی به طور معمول یک تا دو روز 
است.
 این بیماری از روشهای زیر منتقل می شود:
 1-آشامیدن آب آلوده
 از آن جایی که میکروب وبا می تواند در آب
 زنده بماند آشامیدن آب آلوده موجب انتقال بیماری می شود. (معمولاً این 
آلودگی، ثانویه است و از طریق دفع غیربهداشتی فاضلاب و نشت آن به منابع آب 
آشامیدنی صورت می گیرد)
 2-مصرف سبزی و میوه شسته نشده یا شست وشوی آن با آب آلوده
 3-استفاده از آب آلوده در تهیه غذاهای خام یا نیم پز. غذاهای پخته هم ممکن است پس از تهیه به وسیله دست یا مگس آلوده شوند
 4-استحمام یا شنا در آب آلوده
 5-تغذیه کودکان و نوزادان با بطری آلوده
 آلودگی می تواند از طریق دست آلوده، تماس با مدفوع و استفراغ بیماران یا لوازم آلوده بیمار منتقل شود.
 1-رعایت بهداشت فردی و اجتماعی
 2-شست وشوی دستها با آب و صابون بعد از اجابت مزاج و قبل از تهیه و خوردن غذا
 3-استفاده از آب آشامیدنی سالم
 ( جوشاندن یا ضد عفونی کردن با کلر)
 4- استفاده نکردن از آب رودخانه یا چشمه
 5-استفاده از شیر پاستوریزه یا جوشاندن آن.روزنامه خراسان
