دکتر امیرکامران نیکوسخن در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: متأسفانه به دیابت دوران بارداری از سوی بیماران و پزشکان توجه کمتری می شود و به دنبال تغییرات هورمونی درصد ابتلا به آن نیز افزایش می یابد.
وی هشدار داد: در صورت افزایش قند خون در دوران بارداری و عدم تشخیص یا کنترل آن عواقب خیلی بد و جدی برای مادر و جنین به همراه خواهد داشت.
رئیس فدراسیون بین المللی دیابت در منطقه شمال افریقا و خاورمیانه افزود:به طور مسلم تمام خانم های باردار باید در نیمه دوم بارداری حدود هفته 24 تا 28 از لحاظ دیابت بارداری غربالگری شوند.
به گفته وی افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به دیابت دارند؛ نوزاد بالای 4 کیلو به دنیا آورده اند؛ تجربه سقط های مکرر داشته اند و همچنین زنانی که در حاملگی قبلی مبتلا به این نوع دیابت بوده اند در معرض ابتلا به دیابت دوران بارداری هستند.
وی درمان دیابت دوران بارداری را در مراحل اولیه با اعمال برنامه غذایی، فعالیت بدنی مناسب و گاهی با تغییر شیوه زندگی قابل کنترل دانست و گفت: حال در صورت پیشرفت آن؛ اقدام بعدی تزریق انسولین است.حال آنکه طبق گفته انجمن دیابت امریکا در دوران بارداری استفاده از داروهای خوراکی جایز نیست.
نیکو سخن یادآور شد: در برخی خانم ها امکان دارد دیابت بعد از دوران بارداری هم ادامه یابد اما فرم شایع تر؛ بر طرف شدن آن است. حال آن که زنان مبتلا به دیابت دوران بارداری فراموش نکنند که در سال های بعدی شانس ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها افزایش می یابد.
وی در این باره افزود: بنابراین نباید به طور سالانه از انجام چکاپ قند خون غافل شوند.
وی اظهار داشت: به دنبال انجام چکاپ های سالیانه رعایت عوامل پیشگیری کننده مانند کنترل وزن؛ فعالیت بدنی مستمر و داشتن یک برنامه غذایی صحیح در دستور زندگی به آنان نیز توصیه می شود.