در فاصله بین سالهای ۹۲ و ۹۳ تاکنون میزان تقریبی پذیرش کادر بهداشت و درمان ما قابل قبول بوده و بیش از ۵۰ درصد ظرفیت پذیرش ما در رشتههای مختلف پزشکی افزایش پیدا کرده است.

شفاآنلاین>سلامت> دکتر رضا لاری پور، سخنگوی سازمان نظام پزشکی: قبل از انقلاب تعداد پزشکان برای کشور کافی نبود و به ناچار از پزشکان خارجی استفاده میکردیم، اما بعد از انقلاب تلاش برای تربیت دانشجویان پزشکی افزایش پیدا کرد و در سال ۶۴ که وزارت بهداشت و درمان تشکیل شد، دانشگاههای علوم پزشکی شکل گرفت، با تربیت دانشجوی پزشکی، ظرفیت افزایش پیدا کرد؛ در نتیجه تا امروز ظرفیت قابل قبولی در رشتههای مختلف پزشکی در کشور دریافت کردیم.
به گزارش شفاآنلاین: لاری پور با بیان اینکه به هیچ عنوان کمبود پزشک در کشور نداریم، ادامه داد: در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر بیش از ده
پزشک مشغول فعالیت هستند و این آمار به نسبت آمار جهانی قابل قبول است اما شاید در توزیع نیروی انسانی به خوبی عمل نکرده ایم که نتیجه آن کمبود پزشک متخصص در برخی از مناطق محروم کشور است.
او گفت: در فاصله بین سالهای ۹۲ و ۹۳ تاکنون میزان تقریبی پذیرش کادر بهداشت و درمان ما قابل قبول بوده و بیش از ۵۰ درصد ظرفیت پذیرش ما در رشتههای مختلف پزشکی افزایش پیدا کرده است.
سخنگوی سازمان نظام پزشکی در مورد کمبود متخصص در برخی از رشتههای پزشکی در مناطق محروم تصریح کرد: چند نکته در این مورد وجود دارد اول اینکه باید نیاز سنجی شود که منطقه محروم مدنظر، نیاز به یک تخصص مشخص دارد یا نه.
او افزود: توقع حضور داشتن پزشکان متخصص با تخصصهای خاص در تمام مناطق کشور منطقی نیست و در هیچ جای دنیا نیز مرسوم نیست. مورد دوم اینکه برخی از رشتههای پزشکی ما محدود است و متقاضیان تحصیل در این رشتهها نیز نسبت به سایر رشتهها کمتر هستند. رشتههایی مثل جراحی عروق، جراحی اطفال، جراحی قلب و نفرولوژی، جزو رشتههای فوق تخصصی و فلوشیپ هستند که جذابیت زیادی برای متقاضیان ندارند این در حالی است که ما به متخصصان این رشتهها نیاز فراوانی داریم.
لاری پور ادامه داد: وقتی برای رشتههایی مثل جراحی عروق متقاضی نداریم، جراحان ما در مرکزی مستقر میشوند که بیمار بیشتری حضور داشته باشد و سایر بیماران از سایر شهرها و شهرستانها به آن مراکز معرفی میشوند.
سخنگوی سازمان نظام پزشکی بیان کرد: نکته سوم در این زمینه به امکانات و ویژگیها بستگی دارد، برای مثال فرستادن متخصص گوش و حلق و بینی و یا فوق تخصص شبکیه چشم به یک منطقه محروم در سیستان و بلوچستان یا نقاط جنوبی کرمان یا نقاط شمالی خراسان امری منطقی نیست، زیرا امکاناتی برای معاینه جراحی و دستگاه مورد نیاز در مناطق وجود ندارد و درست نیست شخصی که سالهاست از طریق دولت برای تحصیل و هزینه شده به این مناطق فرستاده شود و حضور او ثمربخش نباشد.
لاری پور گفت: به جز رشته پزشکی، هیچ رشتهای در کشور ، گذراندن طرح اجباری ندارد . دلیلی که پس از اتمام طرح، پزشکان در مناطق محروم نمی مانند، نبود امکانات رفاهی است و هر چه امکانات رفاهی بیشتری برای این افراد فراهم شود، شرایط آسانتر و مناسبتری برای زندگی داشته باشند و پرداختهای مناسبتری برایشان صورت بگیرد، انگیزه بیشتری برای کار انجام خدمات درمانی در مناطق محروم به دست می آورند.
سخنگوی سازمان نظام پزشکی گفت: یک متخصص زمانی که وارد بازار کار میشود، تشکیل خانواده داده است، بنابراین باید شرایط همسر و تحصیل فرزندان او را در مناطق محروم در نظر گرفت. کارگزاران و مسئولان مربوطه باید به این مسئله نیز توجه داشته باشند.
او افزود: به طور کلی ما حتی در دور افتادهترین نقاط کشور مانند بندر کنارک بندر جاسک و ...، پزشک، پرستار و بهیار وجود دارد.
لاری پور تصریح کرد: حدود ۴۷ درصد از ظرفیت سازمان به پزشکان عمومی، ۱۸ درصد به پزشکان متخصص و زیر ۲ درصد به سایر مقاطع مثل فوق تخصصها فلوشیپها اختصاص دارد. جامعه فعلی بهداشت و درمان که در حال خدمت رسانی به کشور هستند، کفاف نیازهای کشور را میدهند؛ با همین روند در سالهای آینده با مشکلی مواجه نخواهیم شد.