ضرورت ورود شرکتهای دانش بنیان به حوزه پیشگیری و محیط زیست
جای شرکتهای دانش بنیانی که در حوزه پیشگیری، محیط زیست و مولفههای خارج از حوزه سلامت کار کنند، کم است و باید با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری، حوزه های همکاری مانند محیط زیست و آلایندهها را که به شدت بر حوزه سلامت تاثیرگذار هستند، دوباره تعریف کنیم
شفا آنلاین>سلامت>وزیر بهداشت گفت: جای شرکتهای دانش بنیانی که در حوزه پیشگیری، محیط زیست و مولفههای خارج از حوزه سلامت کار کنند، کم است و باید با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری، حوزههایی را که به شدت بر حوزه سلامت تاثیرگذار هستند دوباره تعریف کنیم.
به گزارش شفا آنلاین، سعید نمکی در بیست و هفتمین جلسه شورای فناوری سلامت(Health technology) که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه سلامت بدون توجه به شرکتهایی که میتوانند در حذف آلایندههای محیط زیست کار جدید کنند، به جایی نخواهیم رسید و باید پا را فراتر بگذاریم و این شرکتها باید بر روی روشهای مدیریت حاشیه شهرها، سلامت روان، آموزش از راه دور در حوزه سلامت، جمعیت و تغذیه تمرکز بیشتری کنند.
وزیر بهداشت افزود: جای شرکتهای دانش بنیانی که در حوزه پیشگیری، محیط زیست و مولفههای خارج از حوزه سلامت کار کنند، کم است و باید با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری، حوزه های همکاری مانند محیط زیست و آلایندهها را که به شدت بر حوزه سلامت تاثیرگذار هستند، دوباره تعریف کنیم.
وی تصریح کرد: برای مثال، شرکتهای دانش بنیان باید به ما مدل و الگو بدهند که چگونه میتوان نظام ارائه خدمت در حوزه سلامت را با منابع کمتر، به صورت بهتری مدیریت کرد و محصول شرکتهای دانش بنیان، همیشه تولید ماده اولیه، دارو و تجهیزات پزشکی نیست بلکه گاهی تغییر در شیوه مدیریت یا سبک زندگی مردم، بهترین محصول یک شرکت دانش بنیان است.
وزیر بهداشت با اشاره به ضعف بازاریابی در شرکتهای دانش بنیان، گفت: این شرکتها باید برای بازاریابی مورد حمایت قرار گیرند و در کنار این شرکتها، مجموعههایی به عنوان مشاور، فعالیت کنند. بارها در بازدیدهایی که از استانها داشتیم، تاکید داشتم که حتما در کنار شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای مشاور در حوزه بازاریابی و صادرات فعالیت داشته باشد.
نمکی تاکید کرد: باید در فناوری سلامت، به ظرفیت عظیم استانها توجه بیشتری کنیم چون در استانها جوانان بسیار خوش فکر، ناب، باهوش و نخبه با بهترین ایدهها وجود دارند که ممکن است برخی از مسئولان در سطح استانها، آنها را درک نکنند و مورد بی مهری قرار گیرند.
وی یادآور شد: از رییس سازمان غذا و دارو روز اول خواستم که چارچوبها را بشکند و شرکتهای دانش بنیان(Knowledge base) و جوانان ناب ایرانی را دریابد تا از این نخبگان در همه معاونتهای وزارت بهداشت برای کمک به نظام سلامت استفاده کنیم. اخیرا در جزیره کیش بازدیدی از توانمندیهای برنامه نویسی حوزه سلامت دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف داشتم و حیرت کردم که این کشور چنین سرمایههای ارزشمندی دارد و اعتقاد دارم که نباید سرمایه عظیم انسانی را ناامید کنیم و به آنها میدان بدهیم تا افکار نو به جای اندیشههای گرفتار بوروکراتیک در وزارت بهداشت جاری شود.
وزیر بهداشت اضافه کرد: بدنه کارشناسی در معاونتهای مختلف وزارت بهداشت باید اصلاح شود تا امور وزارت بهداشت تسریع شوند. اگر این رویه اصلاح نشود، توفیق چندانی در آینده در نظام سلامت نخواهیم داشت. باید از جوانان خوش فکر در وزارت بهداشت استفاده بیشتری کنیم. بنده جوان ترین معاون بهداشت قبل و بعد از انقلاب بودم و باید به آنها اعتماد کنیم چون این جوانان می توانند در حوزه سلامت، انقلاب ایجاد کنند.