کد خبر: ۲۲۳۹۸۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - 2019February 19

نقش دندان عقل بر درمان ارتودنسی

دندان عقل به دلیل اینکه آخرین دندانی است که در قوس دندانی هر فرد پیدا می شود و ظاهر شدن آن اغلب باعث اعمال فشار بر روی دیگر دندان ها است ، این فشار اضافه می تواند دندان های دیگر را به چرخش وادار نماید و یا ازدحام آنها را بیشتر کند
شفاآنلاین>سلامت>امروزه جامعه دندان پزشکی با خارج کردن دندان عقل از دهان موافق نمی باشد جز در مواردی که این دندان باعث اختلال ، بی نظمی و یا آسیب در سایر دندان ها شده و یا بیرون آمدن آن با درد و عفونت همراه باشد.

به گزارش شفاآنلاین،مولر سوم یا دندان عقل<Wisdom tooth> آخرین دندانی است که در قوس دندانی هر فرد ظاهر می شود. محدوده بیرون آمدن دندان عقل را سنین 17 تا 22 سالگی می دانند.

این دندان در اغلب موارد با ظاهر شدن خود تراز دیگر دندان ها را از وسط تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل است که به ندرت می توان افرادی را با 32 دندان در دهان دید که دندان های کاملا مرتبی داشته باشند و دندان عقل با ظاهر شدن خود در دهان باعث کج شدن دیگر دندان های آنها نشده باشد.

آیا دندان عقل مسئول بوجود آمدن مشکلات دیگر دندان ها است؟

دندان عقل به دلیل اینکه آخرین دندانی است که در قوس دندانی هر فرد پیدا می شود و ظاهر شدن آن اغلب باعث اعمال فشار بر روی دیگر دندان ها است ، این فشار اضافه می تواند دندان های دیگر را به چرخش وادار نماید و یا ازدحام آنها را بیشتر کند.

از این رو فرد در ناحیه مفصل فک ، چشم ، گوش و سر احساس درد و ناراحتی می کند و دندان عقل را متهم بروز این مشکلات می داند.

دندان عقل نهفته و بدون علامت

تحقیقات صورت گرفته در مورد دندان عقل نشان می دهد که هر کدام از چهار دندان عقل که در یک نیم قوس دندانی واقع شده اند ممکن است موقع ظاهر شدن ، نقشی هر چند کوچک در جنبش دندان های دیگر در اوخر نوجوانی بازی کرده باشند.

از طرفی ما ممکن است با دندان های عقل نهفته در هر فک مواجه باشیم که بدون علامت هستند و هیچ تاثیر ظاهری بر روی دندان های دیگر نداشته باشند.

این دندان ها ابتدا باید مورد ارزیابی منظم رادیوگرافی قرار بگیرند و پس از آنکه ثابت شد این دندان ها بدون هیچ ضایعه ای هستند و وجود نهفته آنها خطری برای دیگر دندان ها ایجاد نمی کند ، بهتر است نادیده گرفته شده و از دهان خارج نشوند.

ناگفته نماند که در برخی اوقات دیده شده که در معاینات بالینی دندان عقل ظاهرا در حال  بیرون آمدن طبیعی است اما در بررسی رادیولوژیک کاملا خلاف موضوع ثابت شده است.

به این دلایل شما باید دندان عقل خود را بکشید!

یک متخصص ارتودنسی برای خارج کردن دندان عقل به دلائل بسیاری اتکا می کند او به دنبال نشانه هایی است که ثابت کند حضور دندان عقل ممکن است چه اثرات مثبت یا منفی بر روی سایر دندان ها داشته باشد.

به طور خلاصه یک متخصص ارتودنسی زمانی برای خارج کردن دندان عقل اقدام می کند که خروج دندان باعث حل یک مشکل شود و یا از پیشرفت برخی از بیماری ها جلوگیری کند.

دلائل خارج کردن دندان عقل از نظر یک ارتودنتیست از این قبیل است:

عفونت یا پوسیدگی
دشواری در تمیز کردن
رویش غیر طبیعی
خطر ابتلا به عفونت و پوسیدگی در اواسط درمان
تحلیل دندان های مجاور
کیست و تومور
جلوگیری از حرکات دیگر دندان ها. صاحب نیوز
نظرات بینندگان