هفته پژوهش از شنبه تا چهارشنبه 24 تا 28 آذر برگزار خواهد شد و تفاوت آن با سال گذشته این است که نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری به منظور ایجاد هم افزایی، همزمان با نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخلی و یک هفته بعد از هفته پژوهش برگزار میشود

شفاآنلاین>
اجتماعی> برومند گفت: رشد بودجه پژوهشی در پارک علم و فناوری ۷۳ درصد است و بودجه پژوهشی به بالای ۱۴ هزار میلیارد دلار میرسد.
به گزارش
شفاآنلاین: مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری به مناسبت هفته ملی پژوهش و فناوری اظهار کرد: هفته پژوهش از شنبه تا چهارشنبه 24 تا 28 آذر برگزار خواهد شد و تفاوت آن با سال گذشته این است که نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری به منظور ایجاد هم افزایی، همزمان با نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخلی و یک هفته بعد از هفته پژوهش برگزار میشود.
شعار هفته پژوهش
وی افزود: شعار امسال پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی است.
برومند بیان کرد: در تمام حوزهها که از دیدگاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری از اهمیت ویژهای برخوردار است از جمله پژوهش، حوزه فناوری یعنی گسترش و توسعه پارکها، ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت برای توجه به چالشهای ملی و محیط زیست اتفاقات خوبی افتاده است.
0.7 درصد، نسبت بودجه پژوهشی به بودجه کل کشور
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره میزان بودجه پژوهشی در نظر گرفته شده در بودجه کشور،گفت: نسبت بودجه پژوهشی به بودجه کل کشور بالای 0.7 درصد خواهد بود.
وی افزود: به طور جزئی میتوان گفت رشد بودجه پژوهشی در پارک علم و فناوری 73 درصد، پژوهشکده ها 17 درصد و دانشگاه ها 14 درصد خواهد بود و بودجه پژوهشی به بالای 14 هزار میلیارد دلار میرسد.
73 درصد بودجه پژوهشی اختصاص داده شده است
برومند بیان کرد: تا کنون 73 درصد بودجه پژوهشی اختصاص داده شده و قرار است تا پایان سال کل آن تخصیص داده شود. وقتی منابع مالی به موقع محقق نشود بودجههای پژوهشی اولین جایی است که میتواند استفاده شود، در همین راستا برنامهریزیهای خوبی را در وزارت علوم انجام داده ایم و 2 طرح را جلو میبریم تا سیستمهای عالی در دانشگاهها به گونهای باشد تا میزان هزینه کرد در حوزه پژوهش مشخص باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری اظهار کرد: میزان حمایت ملی از شرکت های فناور از 13 میلیارد تومان به 43 میلیارد تومان افزایش داشته و میزان فروشی که در پارک ها صورت می گیرد به 8 هزار میلیارد تومان رسیده است.
محورهای توانمندسازی نشریات
برومند درباره توانمندسازی نشریات داخلی گفت: بیش از 1200 نشریه در طی 2سال گذشته در وزارت علوم به چاپ رسیده است و ما برای توانمندسازی نشریات در 2 محور برنامه داریم؛ محور اول شاخصهای ارزیابی نشریات با 2 رویکرد داخلی و خارجی و محور دوم شناسایی نشریات و تشویق آن ها برای ورود به حوزه بین الملل است.
وی افزود: در سال 2014، 22 نشریه مربوط به وزارت علوم در سطح بین المللی داشتیم و امسال این تعداد به 58 مورد رسید. همچنین تلاش میشود که در مقالات علاوه بر پژوهش کارهای مهارتی، ترویجی و نتایج کاربردی هم انجام شود.
در ادامه محسن شریفی دبیر جشنواره تجلیل از پژوهشگران و مدیر کل دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری پژوهش وزارت علوم تحقیقات و فناوری بیان کرد: در سال 2017 در حوزه تولید علم 55 هزار مقاله داشتیم و در سال 2018 پیش بینی تعداد بسیار بالاتری را داریم و تفاوت قابل توجه خواهد بود. yjc