مطالعات جدید نشان می دهد بزاق و شیر حاوی یک پروتین زیستی فعال به نام لاکتوفرین است که می تواند اختلال بویایی و چشایی را درمان کند

شفا آنلاین>سلامت> مطالعات پژوهشگران علوم کشاورزی ایالت ویرجینیا در آمریکا نشان می دهد یکی از پروتئین های فعال موجود در بزاق و شیر، قادر به درمان اختلال چشایی و بویایی ناشی از شیمی درمانی است.
به گزارش
شفا آنلاین: شیمی درمانی و دیگر روش های درمان سرطان عوارض جانبی مختلفی از جمله ریزش مو، تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، کم خونی، اسهال، یبوست، ایجاد بثورات پوستی و اختلال خواب به همراه دارد.
یکی از مهمترین عوارض شیمی درمانی<Chemotherapy>، ایجاد اختلال در جوانه های چشایی و حس بویایی است که نتیجه آن کاهش درک طعم و بوی غذا و افت اشتهاست.
کاهش اشتها توان بدن را برای مقابله با بیماری کاهش می دهد. این عارضه علاوه بر کاهش اشتها، کاهش وزن، افسردگی و سوء تغذیه را به دنبال دارد.
مطالعات جدید نشان می دهد بزاق و شیر حاوی یک پروتین زیستی فعال به نام لاکتوفرین است که می تواند اختلال بویایی و چشایی را درمان کند.
این مطالعه نشان می دهد با مصرف روزانه مکمل لاکتوفرین می توان پروتئین های بزاق بیماران را به نحوی تغییر داد که دچار اختلال چشایی و بویایی نشوند و از عطر و طعم غذا لذت ببرند. همچنین این مکمل دارویی با کاهش «استرس اکسیداتیو»* دیگر عوارض شیمی درمانی از جمله عفونت های دهانی را کاهش دهد.
استرس اکسیداتیو به فقدان تعادل میان تولید رادیکال های آزاد و دفاع های آنتی اکسیدانی گفته می شود.
فرایند اکسیداسیون هنگامی صورت میگیرد که بدنما اکسیژن را میسوزاند (یا فرآوری میکند) و سلولهایما این اکسیژن را که از طریق تنفس<Breathing> وارد بدن میشود، به انرژی تبدیل میکنند. این فرایند همچنین باعث تولید رادیکالهای آزاد نیز میشود – که با مولکولهای موجود در سلولها واکنش نشان میدهند و این واکنش به ایجاد استرس و آسیب دیدن سلولهای اطراف، میتوکندری، و دیانای (ژنهایمان) منجر میشود.
هنگامی که میزان رادیکالهای آزادِ تولید شده از میزان فرایندهای ترمیمیشان بیشتر میشوند، مشکل بروز میکند. این همان مشکلی است که آن را استرس اکسیداتیو مینامیم.ایرنا