کد خبر: ۲۰۹۳۲۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۰۳ مهر ۱۳۹۷ - 2018September 25

خـرج‌های بی‌ربط حتـی در بحـران

کسانی که دم از انسانیت می‌زنند با تحریم‌هایشان همه مردم را دچار مشکل کرده‌اند و این نشان می‌دهد آن‌ها با مردم سر جنگ دارند. در این شرایط وظیفه صنعتگران، دانشگاهیان و دولت این است که با تمام وجود از این تهدید، فرصت بسازند تا روی پای خود ایستادن را بهتر بیاموزیم
شفاآنلاین>سلامت> نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بدهی ۳۵۰۰ میلیارد تومانی دولت به شرکت‌های دارویی گفت: «متاسفانه در شرایطی که با بحران‌ مواجه هستیم دست از خرج‌های بی‌ربط برنمی‌داریم. ما باید در این شرایط نیازهای اساسی را ببینیم و کمک کنیم تولیدکنندگان با قدرت به تولید ادامه دهند تا نیاز ما به خارج کمتر شود.»

به گزارش شفاآنلاین، مسعود پزشکیان در افتتاحیه چهارمین نمایشگاه بین‌المللی ایران فارما (دارو و صنایع وابسته) اظهار کرد: «کسانی که دم از انسانیت می‌زنند با تحریم‌هایشان همه مردم را دچار مشکل(Problem) کرده‌اند و این نشان می‌دهد آن‌ها با مردم سر جنگ دارند. در این شرایط وظیفه صنعتگران، دانشگاهیان و دولت این است که با تمام وجود از این تهدید، فرصت بسازند تا روی پای خود ایستادن را بهتر بیاموزیم.»

وی افزود: «در شرایطی که دارو هم تحت تاثیر تحریم‌ها قرار گرفته ما باید تا جایی که می‌توانیم پاسخگوی نیاز مردم باشیم و نیازمان را به خارج کمتر کنیم. متاسفانه آنها (دشمنان) مردم بی‌گناه یک کشور را بمباران می‌کنند و کسانی را که نباید، تحریم می‌کنند. آنچه مسلم است اینکه پاسخ به درد و نیاز مردم نباید سیاسی و جناحی شود ما باید جواب مردم را بدهیم.»

نایب‌رئیس مجلس با اشاره به بدهی ۳۵۰۰ میلیارد تومانی دولت به شرکت‌های دارویی اظهار کرد: «متاسفانه در شرایطی که با این بحران‌ها مواجه هستیم دست از خرج‌های بی‌ربط برنمی‌داریم. ما باید در این شرایط نیازهای اساسی را ببینیم و کمک کنیم تولیدکنندگان با قدرت به تولید ادامه دهند تا نیاز ما به خارج کمتر شود. دولت، مجلس، قوه قضاییه و همه ارگان‌ها هم باید دست‌به‌دست هم دهند تا پاسخگوی نیاز مردم در حوزه بهداشت و درمان باشیم.»

پزشکیان خطاب به کشورهای غربی گفت: «اگر شما با سیاستمداران دعوا دارید چرا با آدم‌های بی‌گناه معامله می‌کنید؟ این‌ها ظاهراً چهره آن‌چنانی به خود می‌گیرند و می‌گویند چرا فلان جا بمباران شیمیایی شده درحالی‌که باید از خودشان سوال کرد چه کسی این مواد را در اختیار آن‌ها قرار داده است. قطعاً هر کس نسبت به درد مردم بی‌تفاوت باشد از انسانیت به دور است.» وی در پایان ابراز امیدواری کرد که تلاش شرکت‌های داروساز داخلی پاسخگوی نیاز مردم باشد.

۳۵۰۰ میلیارد تومان حجم مطالبات
رئیس سازمان غذا و دارو هم در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه بین‌المللی ایران فارما(دارو و صنایع وابسته) اظهار داشت: «این نمایشگاه حاصل چهار دهه تلاش بعد از انقلاب اسلامی است و سعی شده توانمندی‌هایی که روی آن سرمایه‌گذاری شده و به نتیجه رسیده است، به مردم نمایش داده شود و زمینه همکاری بیشتری بین حلقه‌های مختلف صنعت دارو (medicine)در بخش‌های مختلف اعم از تولید مواد اولیه، صنایع جانبی، بسته‌بندی، تولید مواد جوانبی و... صورت بگیرد. همچنین کسانی که در این زمینه فعال هستند تلاش می‌کنند داروهای جدید و مورد نیاز را در این نمایشگاه به نمایش بگذارند. علاوه بر این زمینه ارتباطی بیشتری در این نمایشگاه بین جوامع مختلف ایجاد می‌کند.»

غلامرضا اصغری افزود: «این صنعت ارتباط خوبی با دانشگاه‌ها دارد که زبانزد است. نظام سلامت ما قابل رقابت با بسیاری از کشورهای صنعتی است و می‌توان از آن به‌عنوان یکی از دستاورهای شاخص انقلاب اسلامی نام برد. در این شرایط خاص و شرایط تحریم، بحث دارو یکی از خطوط ویژه دولت است و دولت سعی دارد تا تامین اولیه به بهترین وجه ممکن صورت بگیرد. امیدواریم با این تهدیدات و تحریم‌های جدید بتوانیم نیازهای دارویی کشور را تامین کنیم و به مدد الهی و تلاش همه فعالان این حوزه این اتفاق خواهد افتاد.»

وی ادامه داد: «در ماه‌های ابتدایی امسال میزان ترخیص دارو و مواد اولیه از گمرک تقریباً معادل آن چیزی است که در سال ۹۶ بوده است، همچنین میزان تخصیص ارز بیش از شش ماه اول سال گذشته بوده است.»

اصغری افزود: «به‌رغم همه محدودیت‌ها و تهدیدها، مردم امروز از نظر تامین داروی موردنیاز در شرایط نسبتاً قابل قبولی قرار دارند و ظرفیت‌های خوبی هم در صنعت داروی ایران وجود دارد و می‌توانیم با تمام کشورهای دنیا تبادل دانش و تجربه داشته باشیم، ضمن اینکه ۹۷ درصد داروی مورد نیاز در داخل کشور انجام می‌شود.»

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «این سازمان حامی تمام شرکت‌های دارویی فعال در حوزه تامین و توزیع دارو است.» اصغری در ادامه به وضعیت شرکت‌های دارویی کشور اشاره کرد و گفت: «مطالبات شرکت‌های دارویی و ارز موردنیاز دارو برای واردات مواد اولیه را در همین مهرماه و قبل از آغاز تحریم‌های آمریکا در آبان ماه بدهید. بعد از آبان دیگر خیلی دیر خواهد بود.»

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: «مشکل اصلی صنعت دارو کمبود نقدینگی است، ۳۵۰۰ میلیارد تومان میزان مطالبات سررسید شده است، نقدینگی امروز باید به دست صنایع دارویی ما برسد.» وی افزود: «از سه هلدینگ بزرگ دارویی کشور انتظار دارم با سرمایه‌گذاری و فعالیت بیشتر در زمینه‌های مختلف ازجمله تامین مواد اولیه به سایر شرکت‌های دارویی هم کمک کنند.» اصغری تاکید کرد: «امیدوارم پنجمین نمایشگاه ایران فارما را در سال آینده و بعد از پشت سر گذاشتن تحریم‌ها و شکست دشمنان ملت، برگزار کنیم.»

آمریکایی‌ها دروغ می‌گویند دارو تحریم نیست
رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران هم در این مراسم گفت: «برخی شرکت‌های خارجی که همکاری طولانی با ما داشتند، به صراحت گفته‌اند که دیگر یک گرم هم مواد اولیه نمی‌دهند.»

احمد شیبانی تاکید کرد: «یقین دارم با تکیه بر توانایی‌های داخلی، با قدرت از چالش‌های به وجود آمده به سلامت عبور خواهیم کرد.» وی ادامه داد: «باید از تحریم‌های موجود برای پیشرفت و سازندگی صنعت دارو استفاده کنیم و بالندگی صنعت را افزایش دهیم.»

وی گفت: «این موضوعاتی که بابت تحریم‌ها مطرح می‌شود، نباید باعث نگرانی مردم بابت تامین دارو شود.» شیبانی با اشاره به حضور ۳۶۰ شرکت داخلی به همراه ۱۴۰ شرکت خارجی از ۲۴ کشور دنیا در نمایشگاه امسال، افزود: «در نمایشگاه امسال دو پاویون برای دو کشور چین و هند اختصاص داده‌ایم.» به گفته رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در نمایشگاه امسال ۲۰ شرکت دانش‌بنیان نیز حضور خواهند داشت.سپید
نظرات بینندگان