طبق شواهد موجود در فهرست بانک مرکزی خودروهایی که وزارت بهداشت وارد کرده خودروهایی با حجم موتور 1501 تا 2000سی سی بنزینی است. انتشار این فهرست واکنش مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو را در پی داشت

شفاآنلاین>سلامت> بانک مرکزی روز گذشته فهرستی منتشر کرد که نشان میدهد درآن وزارت بهداشت به عنوان بزرگ ترین وارد کننده خودرو با رقم 18 میلیون و 534 هزار یورو در صدر قرار گرفته است. اما وزارت بهداشت این فهرست را رد کرده و میگوید با ارز دولتی فقط آمبولانس و اتوبوسهای امدادی وارد کرده و در این باره تخلفی انجام نداده است.
به گزارش شفاآنلاین، طبق شواهد موجود در فهرست بانک مرکزی خودروهایی که وزارت بهداشت وارد کرده خودروهایی با حجم موتور 1501 تا 2000سی سی بنزینی است. انتشار این فهرست واکنش مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو را در پی داشت.
اوادعا کرده وزارت بهداشت با ارز دولتی، خودرو 1500 تا 2000 سی سی وارد کرده و کد منتشر شده مختص آمبولانس نیست. دادفر این را هم گفته که اگر در فهرست منتشر شده بانک مرکزی نگاه کنید، آنها که کد آمبولانس خوردهاند، مشخص هستند، چرا که آمبولانسهای وزارت بهداشت(Health) بیش از 2000 سی سی هستند، حال آنکه در فهرست منتشر شده خودروها بنزینی هستند ولی آمبولانسهایی که این وزارتخانه وارد کرده، دیزلی است. از سوی دیگر کد تعرفه واردات این خودروها هم بازتابهای زیادی را در پی داشته است. گفته میشود، کد تعرفهای که برای خودروهای وارداتی وزارت بهداشت اعمال شده(۳۳۲۱۹) اصلاً مربوط به آمبولانس نیست و در رده خودروهای ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی معمولی طبقهبندی شده است؛ دقیقاً کدی که دیگر شرکتهای خودرویی هم با آن واردات انجام دادهاند. دادفر به این نکته هم اذعان کرده که اگر در این بین مسئولان بانک مرکزی و گمرک هم تخلف کردهاند و کدها را اشتباه زدهاند که باید پاسخگو باشند و مشخص کنند که چرا برای واردات 18 میلیون یورویی خودروهای وزارت بهداشت تعرفه را جابهجا زدهاند و آن را در یک سند رسمی منتشر کردهاند.
پس از طرح مباحثی مبنی بر دریافت 18 میلیون یورو ارز دولتی برای واردات آمبولانس از سوی وزارت بهداشت، مشاور وزیر بهداشت به صراحت تأکید کرد که با 18 میلیون یورو ارز دولتی فقط آمبولانس و خودروهای امدادی وارد کردیم و از دبیر انجمن واردکنندگان خودرو به دلیل طرح چنین ادعایی شکایت میکنیم.:« آقای دادفر باید اظهارات خود را ثابت کند و بگوید وزارت بهداشت بجز خودروهای امدادی، چه خودروی دیگری را وارد کرده است.»
دکتر عباس زارع نژاد در پاسخ به اینکه چرا تعرفه خودروهای وارداتی با تعرفه واردات آمبولانس مغایرت دارد، میگوید: تعرفه واردات (Importation)آمبولانس کدهای متعددی دارد؛ کدی که اعلام شده مربوط به خودروهایی با حجم ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی است که با آمبولانسهای خریداری شده هیچ گونه مغایرتی ندارد.حجم موتور آمبولانسهای کمک دار وارد شده۲۱۴۳ سی سی و نه کمتر از ۲۰۰۰ سی سی است که با موتور توربو و تکنولوژی جدید کار میکنند و عملاً قدرت بیشتر از ۲۵۰۰ سی سی دارند.
مشاور وزیر بهداشت به این نکته هم اشاره میکند که در اعلام این کد و مطابقت با حجم موتور، اطلاعرسانی غیرواقعی و تحریف شده از جانب یکی از رسانهها صورت گرفته است.
او با بیان اینکه ما هیچ سندی در این باره منتشر نمیکنیم، میگوید: کدها توسط گمرک تعریف میشود، اگر وزارت بهداشت هر خودروی دیگری غیر از آمبولانس و خودروهای امدادی را وارد کرده، اداره گمرک کشور میتواند اسناد آن را منتشر کند.
زارع نژاد در ادامه با اشاره به تعداد آمبولانسهای خریداری شده و توزیع آنها در استانها و مناطق محروم و صعبالعبور کشور هم اظهار میدارد: در حال حاضر ما 400 دستگاه آمبولانس کمک دار با حجم موتور 2143 ســــــــــــــی ســــــــــــی از محل ارز 18 میلیون یورو وارد کردهایم که در گمرک بندرعباس هستند و بزودی ترخیص میشوند.
به گفته او، وزارت بهداشت تاکنون 2200 آمبولانس 115 بنز آلمان و 70 اتوبوس آمبولانس هیوندای کره جنوبی، 200 دستگاه موتورلانس از شرکت هوندای ژاپن خریداری و وارد کشور کرده که در بحرانها کاربرد دارند. غیر از آمبولانس و خودروهای امدادی، وزارت بهداشت هیچگونه خودرویی را وارد نکرده است برخی از اینها در سطح شهرند و برخی در مناطق روستایی اند که زحمت بکشند بروند و آنجا ببینند و 400 دستگاه دیگر در گمرک و مرحله ترخیص اند که تشریف ببرند آنها را هم ببیند. حتماً وزارت بهداشت در این باره پیگیری حقوقی میکند.
در حالی که انتشار فهرست دریافت کنندگان ارز دولتی خودرو بازتابهای زیادی در رسانهها و شبکههای اجتماعی به همراه داشت روز گذشته خبرگزاری صدا و سیما اعلام کرد بانک مرکزی اطلاعات مربوط به فهرست منتشر شده خود را اصلاح کرده و انجمن واردکنندگان خودرو از موضع خودش کوتاه آمده است. فرهاد احتشام زاده رئیس انجمن خودروسازی در این باره به خبرگزاری صدا و سیما گفت:«بر اساس اطلاعاتی که بانک مرکزی اعلام کرده اینها خودروهای 1500 تا 2000 سی سی اند و کد تعرفهای که برای آمبولانسها در نظر گرفته شده کد تعرفه خودروهای «تیوولی» بوده است.
البته بانک مرکزی شب گذشته فهرست را تغییر و توضیح داده اند که ارز دولتی جهت خرید آمبولانس بوده است. ظاهراً اینها آمبولانس خاصی بوده اند که وزارت بهداشت خریداری کرده است. پرینتهایی که دیروز از بانک مرکزی گرفتیم به عنوان توضیح اضافه کرده اند که اینها آمبولانس بودهاند. البته آمدن این خودروها در گروه خودروهای وارداتی به حاشیهها دامن زده است اگر کدها به صورت صحیح استفاده شود باعث میشود این شبههها از بین بروند.ایران