لبنیات و شیرهای سنتی نمیتوانند ناقل تب کریمه کنگو باشند و این بیماری تنها توسط  گوشتهای تازه جگر، امعاء واحشا گوسفندان و خون دامها منتقل میشوند
  	 	
شفا آنلاین>سلامت>رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: لبنیات و شیرهای محلی ناقل بیماری تب کریمه کنگو نبوده و تنها عامل انتقال تب مالت(Malta fever) محسوب می شوند.به گزارش شفا آنلاین،محمد
 حسین عزیزی رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: لبنیات و شیرهای 
سنتی نمیتوانند ناقل تب کریمه کنگو باشند و این بیماری تنها توسط 
 گوشتهای تازه جگر، امعاء و احشا گوسفندان و خون دامها منتقل 
میشوند.  
وی
 افزود: کنههای موجود در پشم گوسفندان به دلیل تغذیه از خون دام ، ناقل 
سریع بیماری تب کنگو هستند و مردم ساکن شهرستانها و روستاها که به دامداری
 اشتغال دارند، باید از ارتباط غیر ضروری با دام بپرهیزند.
رئیس
 انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: ضدعفونی کردن دام با مواد شیمیایی و 
حمام کنه، هر ساله بر روی دامها انجام می شود بنابر این در شرایط اشاعه 
بیماری تب کریمه کنگو در کشور، ضدعفونی و واکسینه کردن دامها باید در اسرع
 وقت انجام شود.
وی
 عنوان کرد: تب کریمه کنگو در دامهای زنده قابل تشخیص نیست و تا زمان ذبح 
نمی توان از آلودگی دامها اطلاعی پیدا کرد بنابر این کنههای ناقل بیماری 
می توانند بدون هیج علائمی به تدریج تمامی دامهای یک منطقه را آلوده کرده و
 بیماری را اشاعه دهند.
عزیزی
 اذعان داشت: دامداری یکی از مشاغل رایج در روستاها است و بسیاری از اهالی 
از این راه به کسب درآمد میپردازند بر این اساس برای حفظ سلامت و جلوگیری 
ازتلف شدن دامها باید سازمان دامپزشکی ، جهاد کشاورزی و سایر قسمتهای 
اموردامی روند نظارت و معاینه دامها ، واکسینه و ضد عفونی(Disinfection) کردن آنها را هر 
چه زودتر آغاز کنند تا از شیوع و تلفات جانی و مالی ناشی از این بیماری 
جلوگیری شود.
وی
 در پایان گفت: با توجه به تکثیر کنه در دامها و احتمال آلودگی آنها به تب
 کریمه کنگو به اهالی روستاها توصیه می شود جهت جلوگیری از وجود کنه ، 
منازل خود را سمپاشی کرده و از کشتن هر جانوری توسط دست، خودداری کنند 
همچنین تأکید می شود برای ذبح دامها حتما به کشتارگاهها مراجعه کنند تا 
از خطرات احتمالی ابتلا به بیماری پیشگیری شود.