کد خبر: ۱۵۲۷۹۰
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 21

بخار پز کردن غذا طول عمرتان را بیشتر می کند

بیماری قلبی عروقی یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در جهان است و انتظار می‌رود تا سال 2020 اصلی‌ترین علت مرگ و میر در جهان باشد.

شفا آنلاین:پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان می دهد پخت غذا در دمای بالا احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی<Cardiovascular disease> را به دلیل افزایش اسیدهای چرب ترانس افزایش می دهد.

به گزارش شفا آنلاین: بیماری قلبی عروقی یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در جهان است و انتظار می‌رود تا سال 2020 اصلی‌ترین علت مرگ و میر در جهان باشد.

مطالعات محققان دانشگاه ادینبورگ نشان می دهد کباب کردن و سرخ کردن غذا به جای آب پز کردن یا بخار پز کردن آن، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزیش می دهد.

سرخ کردن، برشته کردن و کباب کردن غذاها مستلزم قرار گرفتن آنان در دمای بالاست و این موضوع باعث افزایش اسیدهای چرب ترانس می شود. معمولا پخت غذا در دمای بالا در کشورهای جنوب آسیا بسیار شایع است؛ ولی این مطالعه نشان می دهد نرخ ابتلا به بیماری های قلبی در چین بسیار پایین تر است و دلیل آن نیز بخار پز و آب پز کردن غذاهاست.

معمولا ساختار شیمیایی غذا در دمای 150 درجه سانتی گراد به بالا تغییر کرده و ترکیباتی به نام NFCs تولید می شود. در بخار پز و آب پز کردن غذا، حداکثر دما بین 100 تا 130 درجه سانتی گراد است؛ در حالی که در پخت غذا به شیوه آسیای جنوبی، گاهی دمای پخت به 500 درجه سانتی گراد نیز می رسد و با افزایش اسیدهای چرب ترانس، نرخ ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. نتیجه این مطالعه در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیماری های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شوند.

فشار خون، قند خون و کلسترول بالا، استعمال دخانیات، چاقی و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات، از مهمترین عوامل خطر این عارضه هستند. بر اساس گزارش WHO، حدود 80 درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی با اتخاذ شیوه سالم زندگی و فعالیت بدنی قابل اجتنابند.


نظرات بینندگان