مرغ بریان از آن دسته غذاهایی است که درست کردن آن ها نیاز به مهارت زیادی دارد. اما پس از خواندن این مطلب، بدون نیاز به فر، و در قابلمه می توانید یک مرغ بریان خوشمزه درست کنید.
  	 	
 -  
 - مرغ (متوسط) 1عدد
 - نمک به میزان لازم
 - کره به میزان لازم
 - زعفران (آبکرده) به میزان لازم
 - آبلیمو 4 تا 5 قاشق غذاخوری
 - پیاز 1 عدد
 - فلفل دلمه ای 1 عدد
 - پودر سیر 2 قاشق مرباخوری
 - سیب زمینی به میزان لازم
 - پوره گوجه فرنگی نصف لیوان
 
 
 
 
طرز تهیه:
 
1-در ابتدا مرغ را کاملا بشویید اما پوست آن را جدا نکنید. تمام سطح مرغ را با دست و دلبازی کامل کره بزنید حتی قسمت های داخل مرغ.
 
2-زعفران
 دمکرده، آبلیمو، نمک، فلفل و سایر ادویه دلخواه را با هم مخلوط کرده و با 
قلمو به همه قسمتهای مرغ بزنید تا کاملا مزه دار شود.
 
3-پیاز و فلفل دلمه ای را خرد کرده و داخل شکم مرغ قرار میدهیم و آن را داخل ظرف دربسته به مدت 8 تا 10ساعت داخل یخچال قرار میدهیم.
 
4-قابلمه ای رو در نظر میگیریم و کف آن را با فویل میپوشانیم. روی فویل مقدار زیادی نمک میریزیم و روی نمک رو صاف میکنیم.
 
5-مرغ
 رو از یخچال خارج کرده و مواد داخل شکم رو خارج میکنیم.پاهای مرغ را با نخ
 به یکدیگر میبندیم و بعد داخل فویل میپیچیم. چند عدد سیب زمینی را هم خوب 
میشوییم و با پوست داخل فویل میپیچیم و بعد آنها را روی نمک قرار داده و 
باز هم مقدار زیادی نمک روی آنها میریزیم.
 
6-روی ظرف دمکنی قرار داده و 15 دقیقه با حرارت بالا وبعد به مدت یک و نیم تا 2 ساعت با حرارت متوسط میپزیم.
 
7-بعد
 از پخت فویل رو برمیداریم. مقداری کره آب شده و زعفران دمکرده و آبلیمو را
 با هم مخلوط کرده و روی مرغ میمالیم و بعد از یک ربع تا ۲۰ دقیقه از روی 
حرارت برمیداریم.
 
8-مواد
 داخل شکم مرغ که قبلا خارج کردیم سرخ میکنیم و با مقداری زعفران، آبلیمو، 
کره و پوره گوجه فرنگی مخلوط میکنیم و به عنوان سس روی مرغ میریزیم.
نکات:
 
1)در صورت تمایل روی مرغ مقداری آویشن بریزید و بعد داخل فویل بپیچید.
 
2)میتوانید از مقداری پودر سیر و موسیر و برگ بو هم داخل شکم مرغ استفاده کنید تا خوشمزه تر شود.