شفا آنلاین:مواد لازم:
 
- روغن مایع  به میزان لازم
 - پیاز خردكرده  2 عدد
 - زردچوبه  به میزان لازم
 - ادویه كاری یا فلفل تند  1 قاشق سوپخوری
 - گوجه فرنگی رنده كرده  1عدد
 - سوراغ  4 تا 5 قاشق غذاخوری
 - آب  4 تا 5 پیمانه
 - میگوی لافتی (میگوی ریز خشك)  250 گرم
 - ماش نیم پز  1 پیمانه
 - برنج  3 پیمانه
 
 
 
 
 
1-در
 تابهای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. 
آنگاه زردچوبه، فلفل یا ادویه كاری را بیفزائید و كمی تفت دهید.
2-سپس
 گوجهفرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را - كه از یك 
ساعت قبل خیساندهاید - اضافه كنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل 
كنید و پس از صاف كردن، آن را به میگوها اضافه كنید.
3-بعد
 از آن كه چند جوش زد، ماش نیم پز و برنج را به مخلوط قبلی بیفزائید و 
حرارت اجاق را زیاد كنید تا آب برنج كشیده شود. آنگاه صبر كنید تا برنج دم
 بكشد. اكنون چكوی میگو را در دیس زیبائی بكشید و مصرف كنید.
یادآوری 1: به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمك استفاده نكنید. چنانچه 
سوراغ در دسترس نبود، میتوانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب 
به برنج بیفزائید.
یادآوری 2:
 سوراغ، از مخلوط كردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام 
«گِلك» - كه از گیاهان مخصوص جزیره هرمز میباشد - همراه با نمك و پوست 
نارنج به دست میآید.
4-مخلوط
 فوق را در حلب میریزند و آن را در مقابل حرارت آفتاب گرم جزیره قرار 
میدهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود كه به آن سوراغ میگویند. 					
 			 				وب
 سایت شور وشیرین: