شفاآنلاین>تغذیه>یکی از شرکتهای فناور کشور توانسته است با تولید فرآوردههای غنیسازی نان و فرآوری سبوس غلات به بهبود سلامت نان و غنای نانهای تولیدی کمک کند.
  	 	
به گزارش شفاآنلاین : عبدالحسین جلالی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به تولید 
مکملها و غنیکنندههای سبوس نان و غلات گفت: این واحد تولیدی به صورت 
اختصاصی انواع مکملهای غذایی، بهبود دهنده نان و اصلاح کننده آرد وسبوس 
فرآوری شده را تولید و روانه بازار تجاری کرده است.
وی با بیان اینکه تولید محصولات مطابق با فرآیند بررسی بازار و بوده است، 
افزود: ضمن استفاده از مواد اولیه مرغوب و مورد تائید سازمان غذا و دارو و 
اداره استاندارد کشور استفاده سیستم مدیریت کیفیت بر مبنای استاندارد 
ISO9001:2008 مستقر شد و این گواهینامه از شرکت DAS انگلستان دریافت شد.
این فعال فناور به طیف متنوع تولیدات این شرکت اشاره کرد و افزود:  سبوس 
فرآوری شده گندم، برنج، جو و جو دوسر تحت عنوان مدیسه، استارج یا همچنین 
اصلاح کننده آرد وبهبود دهنده نان، پرمیکس غنیسازی آرد برای انواع نانهای
 خبازی با عنوان پونان، مخلوط سبوس فرآوری شده با دانههای روغنی و سبزیجات
 مدیسه و همچنین انواع نانهای حجیم، نیمه جیم و خشک چاریس از تولیدات این 
شرکت فناور هستند.
وی به توانمندی تولید سبوس فرآوری شده اشاره کرد و افزود: برای اولین بار 
در کشور دانش فنی تولید سبوس فرآوری شده به روش تخمیری را کسب کردیم و با 
این روش مقدار اسید فیتیک سبوس بعد ار فرآوری تا حد محدوده استاندارد (کمتر
 از ppm500) کاهش یافته است.
 وی خاطرنشان کرد: از جمله خواص سبوس فرآوری شده کاهش میزان اسید فیتیک 
در سبوس است که سبب بهبود جذب ریزمغذیهایی نظیر آهن و کلسیم شده است که در
 نتیجه ابتلا به پوکی استخوان  و کم خونی را کاهش میدهد.
جلالی، به خواص سبوس گندم اشاره کرد و افزود: سبوس گندم ضمن جلوگیری از 
بیماریهای کلون بخصوص سرطان روده، به  کاهش کلسترول، درمان فشار خون بالا،
 کمک به کنترل دیابت نوع دو، کمک به کاهش وزن و  تسهیل حرکات دودی شکل 
دستگاه گوارش کمک میکند.
بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی ریاستجمهوری، وی با اشاره به اثر 
ویژه غنیسازی نان با آهن و اسیدفولیک بدون تغییر در رنگ و طعم نان، اظهار 
کرد: آهن از عناصر ضروری برای بدن بوده و کمبود آن باعث بروز عوارضی چون 
تأخیر تکامل و هماهنگ شدن رشد کودک، افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عفونی،
 کاهش فعالیت بدنی، ظرفیت یادگیری و خستگی زودرس ناشی از کم خونی، بروز 
عوارض گوارشی و همچنین نقایص مادرزادی لوله عصبی میشود.
این فعال فناور، بهبود دهنده نان استارج را یکی دیگر از تولیدات این شرکت 
عنوان کرد و افزود: بهبود دهندهها ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف 
پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در تمام مراحل تولید نان اعم از میکس کردن، 
تخمیر و پخت سبب بهبود کیفیت محصول نهایی میشوند.
وی خاطرنشان کرد: بهبود قدرت آردهای ضعیف، افزایش عمر نان و نیز کاهش 
چسبندگی نان بر روی سنگ یا دستگاه پخت از مزایای استفاده از استارج هستند.