به گزارش شفا آنلاین،دکتر آشیل پیوندی در نشست خبری نخستین سمپوزیوم اینترالاک و لیزر، اظهارکرد: در نخستین روز از این سمپوزیوم، آموزشهای مربوط به ایمپلنت ارائه شد و همینطور یک جراحی زنده برای همکارانمان در کرمان انجام دادیم که بسیار مورد استقبال واقع شد.
وی افزود: ایمپلنتها پیچهای تیتانیومی هستند که جانشین دندان نداشته بیمار میشوند، یعنی این علم تا حد زیادی مشکلات بیدندانی بیماران را حل کرده است.
پیوندی بیان کرد: ایمپلنت علمی بینظیر و تقریبا 40 ساله است که طی 10 سال اخیر بسیار رشد کرده است و برگزاری چنین سمپوزیومی کمک خواهد کرد به اینکه بفهمیم ما در ایران در چه جایگاهی قرار داریم و ضمنا زمینه آشنایی با تجهیزات و علم روز دنیای ایمپلنت را نیز فراهم خواهد آورد.
پیوندی بیان کرد: جانشین کردن فکهای کامل یکی از مهمترین خدمات ایمپلنت برای بیماران است، ضمن اینکه ما دورههایی را در خارج از کشور برگزار میکنیم که خوب استقبال میشود، اما تاکید بر این است که دورههای آموزشی در داخل کشور هم برگزار شود.
وی با تاکید بر اینکه امروز فلسفه و دید ما به این علم خیلی متفاوت شده است یادآور شد: متاسفانه بسیاری از دندانپزشکان داخل کشور هنوز از دید جدید به این علم آگاهی ندارند، اما خوشبختانه پزشکان کرمانی بسیار مشتاق بوده و زمینه علمی لازم را دارند و با ارایه آموزشهای لازم میتوانند از علم روز استفاده کنند.
پیوندی گفت: هرچند آموزش به سادگی امکانپذیر نیست، اما برخی برای یادگیری بسیار عجله دارند. درحالیکه یادگیری درست زمانبر است و به همت و تلاش نیز احتیاج دارد، اما به هر حال نباید از این دورهها در داخل کشور غافل شد.
این متخصص جراحی دهان و فک از فرانسه همچنین با بیان اینکه از هشت سال پیش تا امروز پیشرفتهای محسوسی در علم ایمپلنت ایران مشاهده میشود، افزود: برای گسترش این علم باید کسانی که با تکنولوژی و علم روز ایمپلنتولوژی آشنا هستند، آنرا به سایرین نیز انتقال دهند.
وی یادآوری کرد: فرانسه آموزش ایمپلنتولوژی را حتی برای دانشآموزان هم ارایه میکند. ضمن اینکه در فرانسه دولت تمام درمانهای دندانی را متقبل و درگیر هزینههای ایمپلنت هم شده است.
پیوندی ادامه داد: درگذشته هزینههای ایمپلنت بسیار زیاد بود ولی خوشبختانه اکنون با مدرن شدن تجهیزات و آسانتر شدن دسترسی به این علم، هزینههای آن تا حد زیادی کاهش یافته است. همچنین توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که ایمپلنتولوژی، تکنولوژی بسیار پیچیدهای دارد و به راحتی قابل کپی کردن نیست.
وی با اشاره به عمر مفید ایمپلنت تاکید کرد: 40 سال در علم پزشکی زمان زیادی نیست، بنابراین هنوز باید سعی و خطاهای زیادی انجام شود و نمیتوان دقیقا طول عمر معینی را تعیین کرد. با این تعبیر برخی دندانپزشکان برای ایمپلنت عمر هشت تا 10 ساله را بیان میکنند در حالیکه این عمل امروز بسیار مدرن و بر عمر آن افزوده شده است.
پیوندی ادامه داد: بهطور کلی عمر ایمپلنتها بستگی به پارامترها و فاکتورهای زیادی از جمله وضعیت و شرایط بیمار، جراح، استخوانهای بیمار و... دارد که هیچ کنترلی بر روی آنها وجود ندارد.
این متخصص جراحی دهان و فک خاطرنشان کرد: موارد عدم تجویز ایمپلنت بسیار محدود است و حتی افراد دیابتی هم میتوانند از این علم برخوردار شوند و رعایت نکات لازم مشکلی را در این زمینه ایجاد نخواهد کرد.ایسنا