شفاآنلاین - بهترين راه حل براي کاهش آلودگيهاي ناشي از ظروف يکبار مصرف، فرهنگسازي براي استفاده نکردن از آنها است که پيشگيري يا کاهش مصرف را در پي دارد
به گزارش شفاآنلاین ، کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: پلاستيكها، پليمرهايی هستند كه از سنتز مواد اوليهای به نام مونومر تهيه میشوند اما مونومرها موادی سمی و برای سلامت انسان مضر هستند؛ در حالی كه پليمرها خنثی هستند و مشكلی ندارند.
بهاره بیارجمندی ، افزود: در حال حاضر بهدليل استفاده غيرمجاز از پليمرهاى بدون پايه food grade در بستهبندى و نگهدارى مواد غذايى، شناسايى صحيح اين محصولات توسط مردم تا حدودى با مشكل رو به رو شده است.
کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: وزارت بهداشت سعى كرده است كارخانههاى توليدكننده ظروف يك بار مصرف را از كارخانجات توليدكننده قطعات پلاستيكى در مصارف صنعتى تفكيك كند و كارخانههاى توليدكننده ظروف پلاستيكى براى مواد غذايى بايد پروانه ساخت داشته باشند.
بیارجمندی ادامه داد: اصولا ظروف يكبار مصرف براي يك بار استفاده ساخته شدهاند زيرا در صورت تكرار شيارهاي بسيار كوچكي كه قابل رويت هم نيستند در آنها به وجود ميآيد كه علاوه بر مستعد كردن شخص به عفونتهاي دستگاه گوارش به علت آزاد كردن مولكولهاي آلي و صنعتي به داخل آب يا غذا، انسان را در معرض انواع سرطان قرار ميدهند.
وی با اشاره به اینکه استفاده ظرف يكبار مصرف همراه با غذاي داغ سبب بروز سرطان میشود، عنوان کرد: استفاده درازمدت از اين ظروف سبب مشکلات گوارشي، خستگي و ناراحتي اعصاب ميشود.
کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: غذا نباید بیشتر از دو ساعت در این ظروف باقی بماند زیرا پس از این مدت بهتدریج میزان مهاجرت افزایش مییابد و اگر قرار است غذاهاى طبخ شده پس از دو ساعت ماندگارى در اين گونه ظروف مصرف شوند بايد غذا در شرايط مطلوب يعنى زير دماى 14 درجه يا بالاى 60 درجه نگه داشته شود.
بیارجمندی با بیان اینکه اگر آب بیش از شش ماه در بطريهاي آب آشاميدني نگهداری شود، آلوده میشود، بیان کرد: خانوادهها باید از استفاده مكرر این ظروف برای نگهداری آب در یخچال خودداری كنند./