شفا آنلاین>سلامت >روانشناسی>کم خونی موجب پرخاشگری و اضطراب میشود که در این راستا باید به تغذیه صحیح در جهت کنترل بیماری توجه داشت.
به گزارش شفا آنلاین،علی
اکبر حق ویسی با اشاره به بیماری کم خونی و عوارض جدی آن عنوان کرد: کم خونی
فقط فقر آهن نیست در واقع عوامل مهمی در بروز کم خونی موثر هستند.
این
کارشناس تغذیه ادامه داد: کم خونی اختلال خونی شایعی است که در آن
گلبولهای قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون برای رساندن اکسیژن به سایر
بافتهای بدنتان وجود ندارد، مشکلات تنفسی و ضعف و احساس خستگی از جمله
مشخصات این بیماری است.
وی
در خصوص اهمیت تغذیه در بروز کم خونی تصریح کرد: هر چند کم خونی عوامل
مختلفی همچون ناهنجاریهای ژنتیکی دارد اما تغذیه ناصحیح نیز نقش مهمی در
ایجاد کم خونی دارد.
حق ویسی خاطرنشان کرد: شایعترین علت کمخونی فقر آهن است که بانوان بیش از همه درگیر این نوع کمخونی هستند.
وی
گفت: یکی از علائم کمخونی میتواند میل به خوردن مواد غیر خوراکی مانند
خاک و کاغذ باشد که در این زمینه باید فقرآهن را از طریق دارو و یا تغذیه
جبران کرد.
این
کارشناس تغذیه اظهار کرد: برخی از رژیمهای غذایی فاقد ویتامینهای مورد
نیاز به ویژه آهن، ویتامین B12 و فولیک اسید میتواند خطر ابتلا به کمخونی
را افزایش دهد.
وی
افزود: زنان باردار نیز در معرض بیماری کم خونی هستند که باید برای
جلوگیری از بیماری حتما زیر نظر پزشک به تغذیه صحیح روی بیاورند چرا که کم
خونی موجب پرخاشگری و اضطراب میشود که در این راستا باید به تغذیه صحیح در
جهت کنترل بیماری توجه داشت.
حق
ویسی در مورد تامین آهن برای مقابله با کمخونی خاطرنشان کرد: غذاهای
سرشار از آهن همچون سبزیجات سبز تیره برگدار، اسفناج، کنگر فرنگی، زرد
آلو، لوبیا، عدس، نخود، سویا، گوشت سفید و قرمز، تخم مرغ، آجیل، آلو بخارا و
کشمش است که باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.
این کارشناس تغذیه در پایان گفت: این غذاها باید با موادی حاوی ویتامین c مصرف شود چرا که این ویتامین به جذب بهتر آهن کمک کند.