شفا آنلاین>طب سنتی>بادنجان مقوی معده، بازکنندهی انسدادها و گرفتگیهای مجاری عروق است
به گزارش شفا آنلاین،بادمجان كه به عربي بادنجان ناميده مي شود گياهي است يكساله و داراي ساقه
نسبتا ضخيم و پوشيده از كرك .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتيمتر مي رسد .
برگهاي آن بيضي شكل با نوك باريك و گلهاي آن بنفش رنگ است . ميوه اين گياه
دراز و باريك و يا گرد ، برنگهاي بنفش ، سياه ، زرد و سفيد ديده مي شود . خواص بادمجان از دیدگاه طب سنتی بادمجان از دیدگاه طب سنتی دارای خواص متعددی است که میتوان به برخی از آنها اشاره کرد. بادنجان
مقوی معده، بازکنندهی انسدادها و گرفتگیهای مجاری عروق بوده و مصرف آن
با سرکه قابض شکم، مدر بول (ادرار) و با روغن ملین طبع است. بادنجان
مسکن دردهای گرم، خوشبوکننده عرق و برطرفکننده بدبویی زیر بغل و کنج ران
بوده، پاشیدن دنبالههای خشک بادنجان بر موضع بواسیر و سایر امراض مقعد که
با روغن بادام تلخ یا روغن بنفشه و یا بابونه چرب شده باشد مفید است. شستشوی
دست و پا با آب سیاه حاصل از خیساندن بادنجان برای رفع و خشک کردن عرق دست
و پا مفید بوده و مصرف خاکستر بادنجان سوخته با سرکه به صورت خمیر، در
زدودن زگیل موثر است. مالیدن تخم ساییده بادنجان رسیده و
کاملاً پخته شده، همراه با موم و روغن بر شقاق میان انگشتان پا و پاشنه پا
بسیار موثر بوده و برطرفکننده فوری این عارضه است. عوارض مصرف طولانی و بدون مصلح: *
از دیدگاه طب سنتی طبیعت بادنجان گرم و خشک در درجه دوم یا سوم است و مصرف
مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبهی خشکی باعث ایجاد سودا
و بیماری سودایی میشود، و پوست را بدرنگ، سیاه و یا زرد میکند. *
بادنجان کوچک (نارس) باعث ایجاد لکههای سیاه صورت، سردرد و جوشهای دهان
میشود. وجود آلکالوئید سولانین حتی مقادیر کم آن در معدههای ضعیف ممکن
است اختلالات مسمومیتی ضعیفی ایجاد کند. * مصرف زیاد و به
تنهایی بادنجان امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را در
پی خواهد داشت. به همین علت پخت آن با گوشت و روغن و گاهی با سرکه یا آب
انار ترش و شیرین توصیه شده است. * مصرف بیش از حد بادنجان رنگ چهره را تیره میکند، همچنین تولید سودا در بدن را زیاد کرده و موجب بواسیر میشود. انجمن
تحقیقات طب سنتی ایران عنوان میکند: برای دفع و یا کاهش عوارض بادنجان
طبق گفته حکیمان طب سنتی، بهتر است بادنجان قبل از مصرف برش داده شده و
تمام قسمتهای آن نمک مالیده شود، سپس 2 تا 3 ساعت در آب سرد قرار داده شده
تا آب سیاه یا زرد آن خارج شود، و این امر تکرار شود تا دیگر آب سیاهی
خارج نشود، سپس بادنجانها را کاملاً شسته و با گوشت بره و بزغاله جوان یا
مرغ جوان فربه و روغن گاو تازه طبخ کند، یا در روغن سرخ کرده و بپزند سپس
با سرکه یا آب انار یا آبغوره که مصلح و دافع سُدّه (گرفتگی) هستند مصرف
شود. به طور کلی * بادنجان دارای طبیعت گرم و خشک است. * مصلح آن پختن با روغن و گوشت میشود. * مصرف آن با روغن، نرمکننده شکم است. * تولید سودا در بدن را زیاد میکند و موجب بواسیر میشود. * رنگ چهره را خراب میکند. * مصرف آن با سرکه، سبب یبوست میشود.