شفاآنلاين:تغذیه>پیشگیری-بررسیهای مربوط به سالهای اخیر نشان میدهند که تغذیه نادرست عامل افزایش 50 درصدی بیماریهای قلبی و عروقی بوده و متاسفانه این بیماریها روز به روز نیز در حال شیوع هستند.
به گزارششفاآنلاین،داوود رضاییمنش دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در سالهای اخیر با وجود کاهش نسبی موارد ابتلا به بسیاری از
بیماریهای عفونی، شاهد گسترش افزایش میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از
بیماریهای مزمن و غیرعفونی بودهایم.
وی
افزود: بیماریهای مزمن بر خلاف بیماریهای قلبی و عروقی یک علت شناخته
شده ندارند و معمولا بیش از دو عامل در بروز این بیماریها نقش دارند.
رضاییمنش
با بیان اینکه بیماری قلبی و عروقی مهمترین و شایعترین بیماری مزمن در
سراسر جهان است، تصریح کرد: اغلب موارد مرگ و میر در نقاط مختلف جهان ناشی
از بیماریهای مزمن است و در بین بیماریهای مزمن، بیماریهای قلبی و عروقی
شیوع و گستردگی بالاتری داشته و مرگ و میر بیشتری را موجب میشوند.
وی
ادامه داد: تغذیه غیر اصولی، ورزش نکردن و نداشتن تحرک بدنی، بالارفتن
چربی خون، ابتلا به مشکلات روحی و روانی و استعمال دخانیات به ویژه سیگار،
از مهمترین دلایل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
رضاییمنش
تاکید کرد: بررسیهای مربوط به سالهای اخیر نشان میدهند که تغذیه نادرست
عامل افزایش 50 درصدی بیماریهای قلبی و عروقی بوده و متاسفانه این
بیماریها روز به روز در حال شیوع هستند.
وی
با بیان اینکه مصرف چربی زیاد، مواد سرخ کردنی و غذاهای آماده از دلایل
مهم مرتبط با ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است، یادآور شد: اگرچه
تغذیه نادرست در اغلب موارد در سنین بالا موجب ابتلا به امراض قلبی و عروقی
میشود، اما در بسیاری از موارد زمینه ابتلا به این بیماریها مربوط به
دوران جوانی و حتی کودکی بوده است.
رضاییمنش
خاطرنشان کرد: فردی که سیگار میکشد و پس از چند سال آنرا ترک میکند،
اگرچه خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی را
تا حد زیادی از خود دور میکند، اما اثرات سرطانی و ایجادکننده بیماری
استعمال دخانیات ممکن است چند سال در بدن او باقی بماند.
وی
گفت: برای پیشگیری از بیماریهای مزمن به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی و
سرطان، عادات و الگوهای زندگی باید از همان ابتدای جوانی و حتی دوران کودکی
اصلاح شود تا اینکه در دوران میانسالی و سالمندی خطر این بیماریها به
کمترین میزان برسد.