به گزارش شفا آنلاين،مهمترین عامل حفظ سلامت تغذیه است و دستوراتی مانند کم خوردن و غذاهای متنوع را یکجا نخوردن و امساک در فرهنگ ایرانی و اسلامی بوده است و باید دانست که روزه فلسفه و آداب خاصی دارد.
-ماه رمضان ماه میهمانی خداست.
-دعاهای خاص و ویژه قبل از افطار و سحر و ... . تغذیه در این ماه بسیار اهمیت دارد.
در این باره محمدرضا شمس اردکانی محقق و مدرس داروسازی و طب سنتی عنوان میکند: طبق گفته زکریای رازی که عنوانکرده است هر کس که برای درمان مراجعه میکند ابتدا باید دید غذایش چگونه است اگر با غذا درمان نشد سپس سراغ دارو رود.
-بسیاری از غذاهای ما دارو هستند و قرابتی بین غذا و دارو است.
-مردم ما برای نان و نمک بیش از یک ماده غذایی احترام قائل اند.
-البته شیر هم در میان موادغذایی در جایگاه خاصی قرار دارد. به خصوص شیر و لبنیات در ایام رشد اهمیت خاصی پیدا میکند.
این محقق و مدرس داروسازی و طب سنتی اضافه کرد: سفره مکان محترم و مقدسی است.
-معمولاً بعضی از غذاهایی که در فرهنگ ما است جایش را با فرهنگ کشورهای دیگر مانند غذاهای آماده تغییر داده است.
-غذاهای آماده مخصوص آن آب و هوا و نوع زندگی برخی از کشورها بوده که گاهی مضر هم هست.
-سفره محل اجتماع خانواده است که علاوه بر ایجاد صمیمیت و ارتباط خوب باعث نزدیکیهای روحی روانی هم میشود که الان منجر شده به غذاهای فشردهای که ظرف یکی دو دقیقه خورده میشود.
شمس اردکانی خاطرنشان کرد: بهتر است که غذاهای متنوع در یک وعده خورده نشود و قبل از سیر شدن از سر سفره بلند شویم.