کد خبر: ۶۷۵۴۱
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۰۷ تير ۱۳۹۴ - 2015June 28
شفا آنلاين:تغذیه>ماه رمضان-یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای سبک می‌تواند گزینه مناسبی برای افطار روزه‌داران باشد، گفت: «مصرف غذاهای سبکی چون نان، پنیر، سبزی همراه با گردو و سیاه‌دانه به دلیل اینکه جزو خوراکی‌هایی با خاصیت گرمی و سردی معتدل است، برای افطار مناسب است و با توجه به اینکه در افطار توصیه به مصرف خوراکی‌های گرم است مصرف انواع سوپ به‌خصوص سوپ جو و در بین آش‌ها، آش شله‌قلمکار توصیه می‌شود.
البته با توجه به اینکه جو خاصیت سردی دارد و در افطار توصیه بر استفاده از خوراکی‌هایی با خاصیت سرد نیست، افزودن مصلح غذایی چون فلفل سیاه می‌تواند بسیار مفید باشد.»

به گزارش شفا آنلاين،دکتر محمد فصیحی‌دستجردی با اشاره به اینکه خوردن آش رشته در افطار به دلیل اینکه خاصیتی سرد دارد و باعث نفخ می‌شود، توصیه نمی‌شود، اظهار داشت: «بهتر است روزه‌داران برای افطار غذاهای برنجی نخورند و انواع غذاهای برنجی به‌خصوص همراه با خورش را برای وعده سحر تهیه و مصرف کنند تا در طول روز کمتر احساس گرسنگی کنند. ضمن اینکه باید از مصرف غذاهای گوشتی هم به دلیل اینکه باعث عطش و تشنگی در طول روزه‌داری می‌شود، در سحر پرهیز کرد.»

وی همچنین با بیان اینکه به دلیل کم‌آبی بدن در ایام روزه‌داری، یبوست شایع است، به مبتلایان به این مشکل توصیه کرد: «از خوردن چای پررنگ، غذاهای خشک و قابض مثل برنج، قهوه، رب انار، سماق، موز، نان بدون سبوس بپرهیزند و ابتدای افطار و 20 دقیقه قبل از سحری یک لیوان آب جوش با عسل یا دو قاشق غذاخوری خاکشیر را با آب گرم مخلوط و در فاصله افطار تا سحر بخورند.»

دکتر فصیحی، مدرس طب ایرانی اسلامی در نهایت گفت: «همچنین به روزه‌داران توصیه می شود سحرها چند قاشق شیره انگور در آب گرم حل و قبل از اذان میل کنند چون علاوه بر کاهش بوی بد دهان جلوی ضعف و سردردهای روزه‌داری را می‌گیرد.»



سلامانه



برچسب ها: عطش ، روزه داری ، آش ، نفخ ، سحری
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: