شفا آنلاين - رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت گفت: در صورت تأیید وزیر بهداشت مراکز مشاوره شیردهی در بیمارستانها و مراکز درمانی تا پایان سال راه اندازی میشوند.
به گزارش شفا آنلاين،حامد برکاتی خاطرنشان کرد: اکنون در 67 درصد بیمارستانها آموزش شیردهی از ساعت اول تولد انجام میشود اما طی سال گذشته آییننامه شیردهی از ساعت اول بازنگری شده تا هم از لحاظ کیفی این مسئله را ارتقا دهیم و هم در یک بازه زمانی دو ساله بتوانیم در ۱۰۰درصد بیمارستانها این امر را اجرا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است مادر در دو سالی که فرزندش را شیر میدهد با مسائلی روبهرو شود که اگر یک فرد کارشناس پاسخ مناسبی به او ندهد به ناچار راهی جز تمایل به استفاده از شیر مصنوعی وجود نداشته باشد چون نیاز کودک لحظهای است و استفاده از شیر مصنوعی امکان برگشت شیر مادر را سخت میکند.
رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت تأکید کرد: البته باید گفت در بیمارستانهای دوستدار کودک قبل از ترخیص مادر شمارهای را در اختیار او قرار میدهند تا در صورت نیاز برای مشاوره شیردهی تماس بگیرد اما محدودیت زمانی و پاسخگویی وجود دارد که در عمل جوابگوی نیازها نیستند.
به گفته برکاتی طی یک سال اخیر آییننامه راهاندازی مراکز مشاوره شیردهی در کمیته کشوری شیر مادر تدوین شده و کمیته سیاستگذاری نیز آن را تأیید کرده است که با تغییر وزیر بهداشت منتظریم تا وزیر جدید بهداشت این آیین نامه را تأیید و ابلاغ کند.
وی در مورد جزئیات مراکز مشاوره شیردهی و نحوه عملکرد آنها گفت: این مراکز را در س۳ سطح بیمارستانی پیشبینی کردهایم که در بیمارستانهای سطح 3 که سالانه بیش از 3 هزار زایمان در آنجا انجام میشود. فرد جدیدی به طور 24 ساعته در این مراکز حضور خواهد داشت تا بر نحوه مشاوره شیردهی به مادران توسط پرسنل نظارت داشته باشد و این فرد بیشتر نقش پایشگر دارد.
این متخصص کودکان با اشاره به اینکه در بیمارستانهایی که تعداد زایمانها کمتر است به ترتیب در دو شیفت صبح و بعد از ظهر یا در نهایت در شیفت صبح مراکز مشاوره شیردهی فعال خواهند شد و در نهایت به ازای هر 500 هزار نفر یک مرکز مشاوره شیردهی در مراکز بهداشتی درمانی ایجاد خواهد شد.
رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه چه آموزشهایی برای مشاوران شیردهی در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: کوریکولم (آموزشی) تربیت شیردهی در قالب یک دوره کوتاه مدت آموزشی مصوب شده و به معاونت آموزشی وزارت بهداشت ارسال کردهایم و قرار است به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ارائه شود تا در صورت تمایل این دورهها را برگزار کنند.
برکاتی افزود: گروه هدف ما برای آموزش متخصصان اطفال، زنان و زایمان، پزشکان عمومی، پرستاران و از همه مهمتر ماماها هستند که میتوانند با شرکت در این دورهها به عنوان مشاور شیردهی در مراکز فعالیت کنند.
وی همچنین از برگزاری یک دوره بینالمللی مطابق با استانداردهای روز دنیا تا پایان سال خبر داد و گفت: با برگزاری این دوره 100 نفر از مجموعه متخصصان پس از آموزش به عنوان مشاوران ملی و تعدادی هم به عنوان مشاور منطقهای برای شیردهی کار آموزشی اصول درست شیردهی را در بیمارستانها برعهده خواهند داشت.