کد خبر: ۵۷۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - 2015April 05
شنوایی شناس تشریح کرد:
شفاآنلاین-یک شنوایی شناس پروتکل غربالگری شنوایی در کشور را در شمار قوی ترین پروتکل‌های شنوایی جهان دانست و گفت: در ایران برای غربالگری شنوایی از دو نوع ABR و OAE استفاده می‌شود.
به گزارش شفا آنلاین،گیتا موللی شنوایی شناس  اظهار کرد: قوانین بین‌المللی کشورها را ملزم کرده است که غربالگری شنوایی را در بدو تولد بر روی نوزادان انجام دهند که دو گونه است.

وی تصریح کرد: یک نوع آن موسوم به تست ABR مربوط به ساقه مغز است و نوع دیگر OAE که مربوط به حلزون گوش است.

موللی خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف در غربالگری یکی از دو روش را انتخاب می‌کنند و چنانچه در کشوری پروتکل غربالگری قوی باشد هر دو آزمایش را انجام می‌دهند که خوشبختانه کشور ما در زمره این کشورها قرار دارد و هردو آزمایش را انجام می‌دهد.

این شنوایی شناس افزود: در آزمایش اولیه برخی کودکان رد می‌شود که باید بار دیگر مورد آزمایش قرار گیرند و تست شوند و چنانچه بار دوم هم رد شوند به این مفهوم است که رد شدن بار اول به علت‌های مقطعی مانند تجمع مایع درون گوش و حالات جنینی نبوده است، بنابراین این کودک هم شنوا محسوب می‌شود که باید کارهای لازم به روی وی صورت گیرد.

وی افزود: یکی از مشکلات شنوایی مشکلات ناشی از عصب انتقال دهنده اصوات به مغز است که کارهای خاصی انجام می‌دهد، برای مثال با وجود عصب می‌توانیم جهت‌یابی صوتی را انجام دهیم یعنی زمانی که صدایی را می‌شنوید متوجه می‌شوید که این صدا از کدام قسمت فضای اطراف به سمت شما می‌آید.

موللی خاطرنشان کرد: از بین تمام صداها با وجود عصب می‌توان بر صدایی خاص تمرکز کرد و سایر صداها را حذف کرد بنابراین فقط یک صدا به گوش می‌رسد.

این شنوایی شناس افزود: در برخی مواقع شما در یک میهمانی در اتاقی خوابیده‌اید و صدایی مبهم از جمع به گوشتان می‌رسد ولی همین‌که اسم خود را در آن میان بشنوید ناگهان حواستان کاملاً متمرکز می‌شود که این کار عصب است و پیچیدگی خاص خود را دارد.
فارس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: