به گزارش شفاآنلاین، اسکناسی که با ورود خود به کسب و کار مردم جهان توانست بسیاری از مشکلات معاملات را حل و فصل کند، امروزه معضلی برای سیستم بانکی است و کم کم نقش کمرنگی در مراودات روزمره جامعه دارد.
هرچه پیش می رویم، اسکناس جای خود را با کارتهای عابر بانک تعویض کرده که موجب تسریع در معاملات و مراودات بین دارندگان این کارتها شده به گونهای که دست کمتر کسی پول نقد دیده میشود؛زیرا دیگر لازم نیست برای خرید حجم زیادی از پول نقد را همراه خود ببریم بلکه با داشتن یک کارت عابر به راحتی در هر فروشگاهی و یا به صورت اینترنتی میتوان اقلام مورد نیاز خود را تهیه نمود.
اما گفتنی است؛ استفاده از این کارتها منوط به وجود سپرده نقدی در نزد بانک است و اگر مبلغ موجود در حساب دارنده کارت کافی نباشد، امکان خرید و یا استفاده از این کارتها وجود ندارد.
اما حال نسل جدیدی از کارتهای بانکی با عنوان کارتهای اعتباری (Credit Card) در کشور ایجاد شده که در گذشته از دهه 1920 در كشور آمريكا برای نقل و انتقال پول مورد استفاده قرار گرفته است.
کارتهای اعتباری، همانطور که از نام آنها مشخص است بانک یا موسسه اعتباری، مقدار معيني اعتبار مالي در اختيار صاحب كارت قرار ميدهند و با استناد به سابقه مبادلات و گردش مالی حساب بانکی شما، بانك ميتواند تخمين بزند كه ميزان گردش مالي حساب شما در طول يك دوره زماني خاص چقدر است که نشان از میزان حدودی درآمد شما دارد.
با توجه به همه این فاکتورها بانک مبلغ معینی را به شما اعتبار میدهد تا بتوانید نیازهای مورد نظر خود را برطرف کنید در حالی که در حال حاضر نقدینگی مورد نیاز را ندارید.
در همین راستا ناصر حکیمی معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی گفت: هنگامی که قصد خرید و استفاده از این کارتها را دارید، امکان دارد کارتهای اعتباری شما سپرده لازم را داشته باشد اما از آن سپرده هیچگونه استفادهای نمیکنید.
وی افزود: بانک یک اعتبار مشخص با سقف مشخصی در اختیار شما قرار میدهد بدون اینکه پول داشته باشید و در پایان هر ماه برای شما صورت حسابی میآید و فرصت دارید صورت حساب را پرداخت کنید و در این فاصله بانک از شما سودی دریافت نخواهد کرد.
حکیمی در ادامه درخصوص اینکه آیا این کارتها در ایران از امنیت لازم برخوردار است یا خیر، گفت: در خیلی از کشورها کارت اعتباری رمز ندارند و بدون رمز از این کارتها استفاده میشود، چون کارت ویژگی اعتباری دارد.
وی در ادامه افزود: چون در کشور ما از روز اول کارتهای بانکی به حساب سپرده متصل و دارای رمز اول و دوم بوده است و علاوه بر این برای اینترنت کد اعتبار سنجی (cvv2) و تاریخ انقضا دارد، نسبت به بسیاری از کارتهای اعتباری که در سایر کشورها است دو یا سه ویژگی امنیتی بیشتر دارید و علت هم این است که بیشتر این کارتها به حساب سپرده افراد متصل است و باید ویژگی امنیتی بیشتری داشته باشد.
معاون اطلاعات و فناوری بانک مرکزی تأکید کرد: درصد امکان جعل این کارتها نسبت به کشورهای دیگر بسیار پائین است.
نکته حائز اهمیت این است که امکان جعل ابزارهای مختلف وجود دارد و نمیتوان اطمینان 100 درصد از عدم جعل ابزاری داشت اما نکته این است که تا زمانی که مردم از رمز خود محافظت کنند جعل به هیچ دردی نمیخورد.