شفا آنلاین -کارشناس مادر و کودک معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: شیردهی مادران باعث کاهش چربیهای ذخیره شده بدن در دوران بارداری میشود که در صورت استمرار آن تا 2 سال به از بین رفتن این چربیها و بازگشت به تناسب بدن قبل از دوران بارداری میانجامد.
به گزارش شفاآنلاین ، عشرت سادات موسوی اظهار کرد: شیردهی مادر بعد از زایمان چربیهای اضافی بدن مادر را که در جریان بارداری ایجاد شده از بین میبرد
وی توضیح داد: بدن مادر برای تولید شیر نیاز به کالری دارد و برای رفع این نیاز از ذخایر چربی بدن استفاده میکند که با استمرار شیردهی این ذخایر چربی از بین میروند و بدن به حالت قبل از بارداری برمی گردد.
موسوی در خصوص مزایای شیردهی تصریح کرد: شیردهی در سلامت مادر نقش به سزایی داشته و از بروز چاقی، سرطانهای پستان و تخمدان جلوگیری میکند.
وی همچنین افزود: کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند در سنین نوجوانی کمتر به چاقی مبتلا میشوند.
موسوی اظهار داشت: مایع زرد رنگ کلستروم معروف به آغوز در همان ساعات اولیه تولد نوزاد نقش مهمی در سلامت مادر و نوزاد داشته و گرچه در ساعات اولیه مقدار کمی از آن وجود دارد اما همان مقدار کم برای تغذیه نوزاد کافی است.
وی گفت: کلستروم (آغوز) حاوی پروتئین و ویتامین آ بوده و برای جلوگیری از ابتلا به بیماریها به ویژه عفونتهای تنفسی موثر است آغوز در ساعات اولیه تولد موجب تحریک روده شده و امکان خارج شدن موادی از روده را فراهم می کند که باعث ابتلای نوزاد به زردی می شوند.
این کارشناس تاکید کرد: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه نمیکنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهایی همچون سوء تغذیه، اسهال و عفونتهای تنفسی قرار می گیرند.