به گزارش شفا آنلاين،دکتر سعید عسگری به ارائه تعریفی از خشم پرداخت و اظهار کرد: خشم در واقع هیجان و واکنش سریع و ناگهانی نسبت به ناکامیها و مشکلات روزمره زندگی است.
این روانشناس مهمترین علل بروز خشم در افراد را آشفتگی ذهنی دانست و با تاکید بر اینکه این عامل بروز خشم را سرعت میبخشد، گفت: خشم درجات مختلفی دارد و هر یک از عوامل بروز آن به نوعی در نوع خشم مؤثر است.
این روانشناس با بیان اینکه مشکلات اقتصادی و اجتماعی خانواده، نبود عوامل تربیتی مناسب و مسائل مربوط به روح و روان و... باعث بروز درجات مختلفی از خشم میشود، گفت: روشهای تربیتی درست، رسانهها و آموزش مهارتهای اجتماعی میتواند راهکاری برای کنترل خشم در افراد باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: عصبانیت و خشم زمانی بروز میکند که فرد توان و مهارت برقراری ارتباط را نداشته و نمیتواند شرایط را بهدرستی تجزیه و تحلیل کند و در مقابل این ناکامی پاسخی به شکل خشم از خود نشان میدهد.
عسگری با اشاره به زودگذر بودن عصبانیت در افراد، افزود: هنگام عصبانیت، فرد به صورت لحظهای تصمیمگیری میکند و خشمگین میشود و از توان خودکنترلی بالایی در این دوران برخوردار نیست و لذا توصیه میشود در چنین مواردی فرد از حرف زدن با اطرافیان و یا تصمیم گیری خودداری کرده و چند لحظه سکوت کند.
این روانشناس افزود: اطرافیان فرد خشمگین بهجای بیشتر عصبانی کردن او با
تذکر دادن عصبانیت و خشمگینی، میتوانند فرد عصبانی را به آرامش دعوت کرده و
از دامن زدن به ماجرا خودداری کنند.
ایسنا