شفا آنلاین:برای جلوگیری از تشدید این حالت در افراد، لازم است 2 ساعت پس از غذا خوردن از دراز کشیدن بپرهیزند.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر آگاه، فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد
اظهار داشت:ترش کردن علامتی از رفلاکس میباشد که با برگشت محتویات معده
به مری به وجود میآید.این بیماری شایع باعث سوزش سردل و پشت جناح میشود
که باید درمان گردد.وی ادامه داد: ریسک ضایعات پیش سرطان، زخم
انتهای مری و تنگیهای آن از عوارض این بیماری به شمار میروند که با
رژیمهای غذایی و درمان طبی مقابل پیشگیری میباشد.خطر کاهش وزن،
خونریزی، گیر کردن غذا و رفلاکسهای طولانی مدت از علائم این بیماری هستند
که در برخی موارد برای پیش سرطان نیاز به آندوسکوپی دارد.آگاه با
اشاره به اینکه 2 گونه مواد غذایی رفلاکس را تشدید میکند، افزود: نوعی از
مواد غذایی چون چربی ها ، نعناع و مواد محرک هستند که دریچه معده را شل
کرده و باعث تخلیه آن میگردد. این نوع مواد غذای به شدت میزان ترش کردن را
بالا میبرد. همچنین آب مرکبات، مواد تحریک کننده، سسها، غذاهای شور و
تند در رفلاکس معده اثر سوئی دارد.وی در ادامه توصیه داشت: افراد
مبتلا به رفلاکس از مصرف غذاهای آبکی و حجیم پرهیز کنند. همچنین لازم است
از خواب نیمروزی و دراز کشیدن بلافاصله پس از غذا خوردن بپرهیزند و شام را 2
ساعت قبل از خواب میل کنند.دکتر آگاه در پایان ورزشهای هوازی را
در بهبود این بیماری موثر دانسته و افزود: ورزشهایی چون شنا، پیادهوری،
دوچرخهسواری و دو اگر باعث کاهش وزن شوند و فعالیت دستگاه گوارش را بالا
ببرند در درمان رفلاکس موثر خواهند بود. همچنین ورزشهایی چون وزنهبرداری
که با زور زدن همراه بوده و فشار شکمی را افزایش میدهند به هیچ عنوان
توصیه نمیشود.