شفاآنلاین :نشست شوراي سياست گذاري سلامت معاونت صدا با موضوع «مصرف نمك» با حضور دكتر عليرضا بهفر مدير شبكه راديويي سلامت و دبير اين شورا، دکتر منصور رضايي متخصص تغذيه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر صالحي کارشناس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، مديران راديو سلامت و نمايندگان مديران شبكه هاي راديويي معاونت صدا برگزار شد
.
به گزارش شفاآنلاین، دکتر عليرضا بهفر، مدير شبکه راديويي سلامت و دبير شوراي سياستگذاري سلامت
معاونت صدا گفت: برنامه سازان شبکه هاي راديويي
از طريق نمايش، طنز، برنامه هاي گفتگو محور بايد عوامل خطرساز در زمينه بروز بيماري
هاي قلبي و عروقي را به مردم اطلاع رساني کنند؛ چرا که عدم آگاهي از اين عوامل باعث
مرگ و مير افراد مي شود. وظيفه و رسالت برنامه سازان رسانه ملي ايجاد دانش براي
مخاطبان، تغيير رفتار و افزايش مطالبه گري آن ها است و اگر شبكه هاي راديويي
محصولات كم نمك را به مردم معرفي كنند، قطعاً مردم در اين زمينه احساس نياز كرده و
آن را مطالبه مي كنند كه اين امر سبب مي شود كه كارخانجات به سمت توليد محصولات كم
نمك سوق پيدا كنند.
در ادامه، دکتر منصور
رضايي، متخصص تغذيه با بيان اين که براي تغيير سبك زندگي نيازمند راهكارها و ترفندهاي
جديدي هستيم، گفت: بيماري ها و سلامت متأثر از سه عامل ژنتيك، محيط و رفتار است كه
در حال حاضر سبك زندگي افراد دچار تغيير شده است. لذا مي بايست با راهكارهاي نو،
به اصلاح رفتار تغذيه اي در افراد جامعه بپردازيم.
عضو هیأت علمی دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی وظيفه كادر درماني را القاي احساس نياز در جامعه دانست و
افزود: كاهش مصرف نمك در پيشگيري و كنترل فشارخون بسيار تاثيرگزار است، و با توجه
به اينكه سه چهارم نمك هاي دريافتي ما از غذاهاي كارخانه اي و كنسروي است كه بايد
مردم را با طعم دهنده هاي طبيعي همچون سير، پياز، زردچوبه، زنجبيل و ... آشنا كنيم
و آن ها را به مصرف اين گونه مواد سوق دهيم.
دکتر صالحي، کارشناس
دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كشور با بيان اينكه بر اساس
توصيه هاي استاندارد، ميزان سديم دريافتي در روز نبايد بيشتر از 2300 ميلي گرم كه
حدود 5 گرم نمك يا كمتر از يك قاشق مربا خوري باشد، اظهاركرد: اين ميزان براي
بيماران قلبي، افرادي كه فشارخون بالا دارند و همچنين افراد بالاي 50 سال، بايد
روزانه كمتر از 1500 ميلي گرم سديم كه معادل 3 گرم نمك است، مصرف كنند. در كشور ما
بخش عمده نمك مصرفي از طريق افزودن نمك به غذاهاي خانگي است. بنابراين برنامه ريزي
بر روي كاهش مصرف نمك بايد با هدف آگاه سازي جامعه و تغيير رفتارهاي غذايي در سطح
خانواده انجام شود.