کد خبر: ۴۳۰۴۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - 2014December 06
شفاآنلاین-رئیس کل سازمان نظام پرستاری، به تشریح 5 نقص عمده در نظام سلامت پرداخت و گفت: توزیع نامناسب امکانات به ویژه در بیمارستان ها و کم توجهی به پرستاران بخش خصوصی، از جمله این نقایص است.
 به گزارش شفا آنلاین،محمد میرزابیگی در برنامه نبض که به بررسی بودجه سلامت اختصاص داشت، گفت: مبنا و ملاک عملکرد تمامی مسئولان در نظام سلامت باید سیاست های کلی مقام معظم رهبری باشد و مسئولی جز تحقق این سیاست ها نباید فکر دیگری را در ذهنش متصور شود و باید همگان خود را مقید به تحقق این سیاست ها دانسته و در آن جهت حرکت شود.

وی رضایتمندی مردم را بی شک از مهمترین انتظارات مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: ایشان بارها فرموده اند که باید کاری کنیم که مردم در زمان بیماری، جز رنج بیماری، رنج دیگری نداشته باشند. ایشان همچنین در حوزه پرستاری نیز فرموده اند، باید کاری کنیم که پرستارانی شایق به خدمت و دارای انگیزه کافی، داشته باشیم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: برای اینکه نظام سلامت کارآمدی داشته باشیم باید قطب حرکت خود را رضایتمندی مردم قرار دهیم و قطعاً رضایتمندی در سیستم پرستاری می تواند، تسریع کننده این حرکت باشد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، عدم تطابق بین تعداد پرستاران با میزان مأموریت های محوله، نظام پرداخت ناعادلانه و نامتوازان، توزیع نامناسب امکانات موجود در نظام سلامت به ویژه در بیمارستانها، توزیع نامناسب پرستاران در طیف نظام سلامت و انحصارآً بیمارستانی شدن آنها و کم توجهی به پرستاران بخش خصوصی را 5 نقص عمده در نظام سلامت برشمرد که به یک بیماری مزمن بدل شده بود.

میرزابیگی ادامه داد: ما در جهت رفع این 5 نقص عمده تلاش های بسیاری را انجام داده ایم و در تلاش هستیم که در این راستا حقوق جامعه پرستاری ادا شود.

وی افزود: همواره در وزارت بهداشت یک نگاه پزشک محور و تخصص محور به صورت مزمن وجود داشت که اگر این اتفاقات اخیر (تصمیمات اتخاذ شده در حوزه پرستاری) نمی افتاد کماکان این بحث تداوم می یافت.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: ما از سال 72 به طور شبانه روز و به صورت مستقیم درگیر کار پرستاران هستیم و پیرامون 5 معضلی که برشمردم، قوانینی را نیز در مجلس تصویب کردیم که از آن جمله قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و قانون ارتقاء بهره وری است.

وی افزود: اما مشکلی که همواره سد راه ما بود، این بود که این قوانین را به هر جا  که می رساندیم در بحث بودجه و اعتبار، اجرای این قوانین متوقف می شود به طوری که قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به همین دلیل 7 سال روی زمین ماند یا در قانون ارتقاء بهره وری، وقتی نیرو استخدام می کردیم به دلیل عدم تأمین اعتبار، یا استخدام ها کامل نمی شد و یا اگر صورت می گرفت به شدت ایجاد نارضایتی می کرد و مشکلات زیادی را دامن می زد.

میرزابیگی با اشاره به نگاه عادلانه وزیر بهداشت، گفت: به رغم اینکه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، 7 سال بر روی زمین ماند و اجرایی نمی شد اما هم اکنون بالغ بر 250 خدمت پرستاری در کتاب ارزش های نسبی وارد شد و از پیامدهای آن، این است که قطعاً اثر خودش را در کارانه بیمارستانها به صورت بسته های خدمتی می گذارد.

وی افزود: بنده تا پیش از ورود تعرفه های پرستاری به کتاب ارزش های نسبی، به شدت منتقد این کتاب بودم ولی هم اکنون خدمات پرستاری نیز در این کتاب ثبت شده است و ظلم می دانم، بنده ای که تا زمانی که مشکل وجود داشت، موضوع را نقد می کردم، حال که مشکل حل شده است، سکوت کنم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: بنده در اینجا با صدای بلند و با افتخار اعلام می کنم که مشکل تعرفه های پرستاری حل شده و زحمات ما به نتیجه رسیده است.

وی ادامه داد: در کتاب ارزشهای نسبی، 190 خدمت مشترک پزشک و پرستار است و 110 خدمت نیز با صورتجلسه سازمان نظام پرستاری برای ثبت در کتاب رفت که از این میان در حال حاضر 250 خدمت به صورت قطعی پذیرفته شده و وارد کتاب شده است.

میرزابیگی در خصوص زمان اجرای این تعرفه ها در دریافتی پرستاران، گفت: این تعرفه ها از اول آبان 93 برای پرستاران لحاظ می شود و اگر به دلیل طی پروسه نرم افزاری تأخیری در پرداخت ها صورت گیرد به عنوان معوقه محسوب شده و در ماههای آتی پرداخت می شود و بودجه آن نیز پیش بینی شده است.

وی افزود: پرداخت ها مبتنی بر عملکرد می شود و مبنا، از 20 درصدی که قبلاً وجود داشت به بالای 30 درصد می رسد که این رقم قابل توجهی است هر چند ایده آل نیست ولی قابل ملاحظه است و درصدی از انتظارات را برآورده می کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: نکته مهمتری که در این میان نباید آن را نادیده گرفت این است که تعرفه های پرستاری وقتی در کتاب ارزشهای نسبی قرار می گیرد، شناسنامه دار می شود و در سطح جامعه هویت پیدا می کند به این منزله که پرستار از این پس می تواند در سطح جامعه فعالیت کند و پرستاری که خدمات home care می دهد، می تواند از خدمات بیمه ای استفاده کند.

وی نوسازی و بازسازی پاویون های پرستاری را از دیگر موفقیت های بدست آمده طی روزهای اخیر برشمرد و گفت: متاسفانه برخی به بهانه قانون ارتقاء بهره وری، جایگاه های استراحت پرستاران را حذف کردند و در پی آن نیز اعتراضات بسیاری از سوی همکاران پرستار داشتیم اما در حال حاضر با اعلام وزیر بهداشت، مقرر شده است مجدداً در تمام سطح کشور و در تمامی بخش های بیمارستانی این پاویون ها دقیقاً همانند آنچه برای پزشک مقیم وجود دارد، احیاء شود.

میرزابیگی در پاسخ به سوالی مبنی بر رفع فاصله شکاف پرداختی پزشکان و پرستاران گفت: این فاصله کمتر می شود ولی قطعاً پرستاران هم توقع ندارند که Kی پرداختی به آنها معادل پزشکی باشد. به هر حال آغاز کار، شروعی خوب است و خواهش بنده این  است که اجازه دهیم، این شروع مبارک اتفاق بیفتد، زیرا سنگ بزرگ نشانه نزدن است.

وی ادامه داد: اتفاق بسیار خوب دیگری که افتاده است این است که هم اکنون بدهی های ما در حوزه پرستاری نزدیک به صفر شده است در حالی که چند سالی بود که بند 8 آیین نامه اجرایی قانون ارتقاء بهره وری روی زمین مانده بود و استخدام صورت می گرفت بدون اینکه بودجه اش دیده شود و دائماً بدهی بیمارستان ها زیاد می شد و هم اینک مقرر شده است که به هیچ عنوان تا زمانی که بودجه دیده نشود، فردی وارد سیستم نشود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، یادآور شد: علاوه بر این 32 برنامه برای بهبود وضعیت حوزه پرستاری و حل مشکلات در این حوزه تدوین شده است که ان شاء الله محقق خواهد شد و تمامی اینها دستاوردهای مهمی است و ما در هر صورت هر اتفاقی که بیافتد، مدافع گروه پرستاری هستیم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: