به گزارش شفا آنلاین،دکتر نادر مرکزیمقدم با اشاره به اینکه وزارت بهداشت طی چند سال اخیر با آموزش توانسته مدیران و متخصصان بیمارستانی را با ایمنی بیمار و استانداردهای روز آشنا کند، تاکید کرد: در فرهنگ سازمانی باید مدیران ارشد و همچنین تصمیمگیران اجرایی و دیگر مسئولان بیمارستان از ایمنی بیمار آگاه باشند و زمینه را برای رعایت استانداردهای لازم فراهم کنند.
مرکزیمقدم با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت (WHO) استانداردهایی را تحت عنوان استانداردهای بیمارستانهای دوستدار ایمنی بیمار منتشر کرده است، افزود: خوشبختانه در کشور ما این استانداردها ترجمه شده است و در سطح ملی و کشورهای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت دنبال میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش ادامه داد: بیمارستانهایی که بتوانند در زمینه ارائه 12 استاندارد الزامی از سوی WHO، خودشان را مطرح کنند، میتوانند برای ارزیابی داوطلب شوند و در سطح بندی جهانی قرار داشته باشند. رویکرد وزارت بهداشت در زمینه استانداردها نیز همین موضوع است.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی ارتش با بیان این مطلب که مشارکت خانواده بیمار در روند درمان بسیار موثر است، گفت: بستری تا ترخیص بیمار و همچنین سپری کردن دوره نقاهت بیمار در منزل بر عهده خانواده و بستگان بیمار است. بنابراین توجه بیمارستان در خصوص مشارکت بیمار و خانواده او در روند درمان بسیار اهمیت دارد.
وی در پایان یادآور شد: انگیزهای که میتواند برای بیمارستانها و کارکنان
آنها مطرح باشد، این است که ایمنی بیمار میتواند بخشی از پاسخگویی آنها
در قالب ارزیابیهایی باشد که سطح سازمانی و همچنین سطح عملکردی را در
برگیرد و حرکتی به سوی افزایش استانداردها برای سلامتی هر چه بهتر مردم
باشد.
ایسنا