کد خبر: ۳۷۳۲۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۰۸ آبان ۱۳۹۳ - 2014October 30
متخصص اعصاب و روان در گفتگو با شفا آنلاین:
شفا آنلاین- متخصص اعصاب و روان گفت: طمع به معني زياده‌خواهي است بدون آن كه فرد نياز واقعي داشته باشدكه البته گاهي نيز با خسّت همراه است.
دکتر فربد فدائی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: طمع سرچشمه بسياري رذايل شناخته شده است به گونه ای که اين امر در هر زمان و مكان مورد ناخشنودي و نهي قرار گرفته است.

يك ضرب‌المثل فارسي نيز دراين باره مي‌گويد: "خواري ز طمع خيزد و عزّت ز قناعت"

به گفته وی، حكيم اخلاقي آمريكايي به نام رالف والدو اِمِرسُن مي‌گويد: برده فقط يك آقا دارد اما شخص طماع نسبت به هر فردي كه به او چيزي مي‌دهد برده است.

مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با بيان اينكه از نظر علوم رفتاری یکی از دلایل طمع فقدان اعتماد بنيادي است خاطرنشان کرد: در دوران شيرخوارگي نيازهاي كودك بايد بي‌قيد و شرط برآورده شود. ازجمله هر زمان كه گرسنه بود مادر به او شير بدهد و يا هرزمان نياز به نوازش داشت مادر او را نوازش كند.

وی ادامه داد: در اين صورت اعتماد بنيادي به وجود مي‌آيد. يعني كودك مي‌انديشد هر زمان به چيزي احتياج داشت در اختيارش خواهد بود بنابراين به اصطلاح نگران نيست و حرص نمي‌زند.

وی تأکید کرد: حال اگر كودكي كه به موقع به او شير نداده‌اند يا مادر به ندرت او را نوازش كرده احساس مي‌كند كه بايد براي داشتن امكانات تلاش كند و پيش خود ذخيره كند. زيرا ممكن است بعدها در اختيار او قرار نگيرد. در نتيجه مي‌كوشد كه تا مي‌تواند بيشتر داشته باشد و باز هم بيشتر.به اميد اينكه از احساس عدم امنيت رها شود.

دکتر فدائی بیان کرد: به اين ترتيب معلوم مي‌شود طمع كاري ربطي به ثروت ندارد بلكه مشكلي در روان فرد است.

به گفته وی حضرت علي(ع) مي‌فرمايد: "ثروتمند كسي نيست كه مال فراوان دارد بلكه كسي است كه در بند آز نباشد."

این روانپزشک، طمع را به عنوان يكی ازصفات نامناسب انسانها دانست و تصریح کرد: در واقع بايد كوشيد اين مشكل از آغاز به وجود نيايد.

وی با اشاره به این که در صورت شكل گيري طمع كاري، تغيير آن مشكل است به شفا آنلاین گفت: به هر حال تشويق رفتارهاي مبتني بر بخشش و نكوهش رفتارهاي طمع كارانه در سطح رسانه‌ها از روش هايي است كه شايد بتواند دگرگوني هايي در فرد پديد بياورد. در حالی که مهم‌ترين اقدام از طريق مشاوره و روان درماني است كه در صورت وجود انگيزه در فرد امکان دارد به نتايجي منتهي شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: