کد خبر: ۳۷۰۰۲
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۱ - ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - 2014October 11
شفا آنلاين- فرزندتان از شما حرف‌شنوي ندارد و اين موضوع کلافه‌تان کرده است؟ جاي نگراني نيست چون با تصحيح رفتارتان مي‌توانيد توجه فرزندتان را به سوي خود جلب کنيد.
تماس چشمي داشته باشيد

به گزارش شفا آنلاين، وقتي از فرزندتان چيزي مي‌خواهيد يا صدايش مي‌کنيد اگر حواسش به شما نيست ابتدا از او بخواهيد به چشم‌هايتان نگاه کند. براي مثال به او بگوييد: «عزيزم! لطفا به چشم‌هاي من نگاه کن.» وقتي توانستيد تماس چشمي با او برقرار کنيد، بهتر مي‌توانيد حرفتان را به گوش او برسانيد اما مراقب باشيد اين نوع تماس چشمي به منظور کنترل کردن او نباشد چون کودک شما باهوش‌تر از چيزي است که فکر مي‌کنيد و اين نوع نگاه را درک خواهد کرد. با او به تعامل بپردازيد و دوستانه خواسته‌تان را بيان کنيد. همچنين هنگام خواستن چيزي از فرزندتان ابتدا نام او را صدا و محترمانه با او صحبت کنيد. حتي يک کودک 2 ساله هم مفهوم لطفا را درک مي‌کند بنابراين در جملاتتان نهايت احترام و ادب را لحاظ کنيد.


کوتاه و مختصر حرف بزنيد

اگر از آن گروه والديني باشيد که يک جمله را بارها براي فرزندشان تکرار مي‌کنند و در آن واحد خواسته‌هاي متفاوتي از او دارند هرگز نمي‌توانيد فرزندان حرف‌شنويي داشته باشيد زيرا فرزندتان به اين نتيجه مي‌رسد که خود شما هم دقيقا نمي‌دانيد دنبال چه چيز هستيد. مختصر و قاطع صحبت کنيد تا کودک براي شنيدن حرف‌هايتان مشتاق باشد.


از جملات ساده استفاده کنيد

گاهي اوقات کودک شما در سني است که هنوز قادر به درک تمامي جملاتتان نيست. براي کودکان در اين سنين بايد از جملات ساده و يک‌بخشي استفاده کنيد. از کودک بخواهيد آنچه از او خواسته‌ايد را برايتان تکرار کند. اگر او نتوانست اين کار را انجام دهد يعني به درستي متوجه حرف شما نشده است.


از جملات منفي استفاده نکنيد

يکي از اشتباهات والدين اين است که مدام از جملات منفي براي امر و نهي فرزندانشان استفاده مي‌کنند. جملات مثبت را جايگزين جملات منفي کنيد. براي مثال به جاي اينکه از فرزندتان بخواهيد داخل اتاق ندود از او بخواهيد آرام‌تر راه برود يا به بازي ديگري بپردازد. تاثير اين نوع جملات روي فرزندتان بيشتر از جملات منفي و بازدارنده است.


نشان بدهيد که چقدر جدي هستيد

فرزندتان در حال تماشاي تلويزيون است و شما در آشپزخانه در حال تدارک ميز شام. با صداي بلند از او مي‌خواهيد تلويزيون را خاموش کند و براي صرف شام به ديگر اعضاي خانواده ملحق شود اما نتيجه‌اي دريافت نمي‌کنيد. بهترين راهکار اين است وارد اتاق فرزندتان شويد و چند دقيقه در لذت تماشاي فيلم با او شريک شويد. بعد از او بخواهيد تلويزيون را خاموش کند. با اين کار نشان داده‌ايد چقدر در خواسته‌تان جدي هستيد و با اين کار باعث مي‌شويد فرزندتان از شما حرف‌شنوي بيشتري داشته باشد.




زندگی مثبت



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: