کد خبر: ۳۵۰۵۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - 2014September 22
محسني اژه اي خبرداد:
شفاآنلاين - سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه متهم پرونده نفتی موفق شده بود در مدت بازداشت از طریق اقدامات ناصحیح، اطلاعاتی را به بیرون زندان منتقل کند، گفت: خوشبختانه پیغام های داده شده و واسطه ها و افرادی که آنها را دریافت کرده بودند، شناسایی شدند.

به گزارش شفاآنلاين، حجت الاسلام والمسلمین «غلامحسین محسنی اژه ای» روز دوشنبه در شصت ونهمین نشست خبری خود، با بیان اینکه طی روزهای گذشته دو اتفاق جدید در پرونده موسوم به پرونده نفتی افتاده است، افزود: در روزهای گذشته مشخص شد، متهم در مقاطعی از سه شناسنامه با مشخصات متفاوت استفاده می کرده است.

وی ادامه داد: معلوم شد متهم پرونده از طریق این شناسنامه ها بهره برداری کرده که از دو جهت خلاف و جرم است.

محسنی اژه ای افزود: همچنین متهم توانسته بود در مدت بازداشت با اقدامات ناصحیح و برقراری ارتباط با برخی افراد در داخل زندان، اطلاعاتی را به بیرون زندان منتقل کند و پیغام هایی را به برخی افراد برساند تا روی برخی مسایل یا موارد سرپوش گذارند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه، واسطه ها و پیغام های داده شده و افرادی که آنها را دریافت می کردند شناسایی شدند و از آنها تحقیق به عمل آمد و اکنون برخی در بازداشت بسر می برند.

معاون اول قوه قضاییه گفت: اکنون باب جدیدی در پرونده باز شده که امیدواریم به اصل موضوع کمک کند.

محسنی اژه ای ادامه داد: متهم این پرونده، محکومیت های قبلی و بیش از 20 چک برگشتی با مبالغ مختلف داشته که در برخی موارد محکومیت متهم قطعی شده است و از این جهت نام بردن از وی ایرادی ندارد.

وی گفت: متهم این پرونده غیر از وزارت نفت و شرکت نفت، شکات خصوصی دیگری نیز پیدا کرده که به هر دلیل قبلا شکایت نکرده اند، اما اکنون اقدام به شکایت کرده اند.



** ادعای آمریکا و کشورهای غربی در مورد حقوق بشر مضحک است

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سووال خبرنگاری درمورد گزارش دبیرکل سازمان ملل مبنی بر نقض حقوق بشر در ایران و اقدامات انجام شده دستگاه قضا نسبت به این موضوع گفت: اینکه آمریکا و کشورهای غربی مدعی حقوق بشر می شوند مضحک است.

محسنی اژه ای با بیان اینکه اکنون داعش در عراق تحت فشار قرار گرفته و دلیل آن مردم و ارتش این کشور هستند و آمریکا کمترین کمکی نکرده است، افزود: اکنون داعش عقب نشینی و به سمت سوریه حرکت کرده است و آمریکا نیز اعلام کرده که می خواهیم مخالفان سوری را آموزش و به آنها امکانات و تجهیزات بدهیم که بطور قطع بخشی از مخالفان سوریه داعشی ها هستند.

وی ادامه داد: در هر صورت هم ستاد حقوق بشر و هم قوه قضاییه به این اظهارات پاسخ داده اما چون مطالبشان واضح البطلان است، نیازی به جواب دادن ندارد.

محسنی اژه ای تصریح کرد: برای مثال آنها از فردی در بحث مواد مخدر نام بردند که 15 ساله بوده و در اصفهان دستگیر شده و وقتی زیر 18 سال بود، اعدام شده است در حالیکه اصلاً چنین چیزی نداریم و براساس قانون هر جرمی که مجازات آن اعدام یا قصاص باشد، حضور وکیل در آن پرونده الزامی است.

وی خاطرنشان کرد: استناد آنها به یک سایت است در حالیکه هر کس می تواند سایتی راه بیاندازد و هر مطالبی که خواست را در آن بگذارد.



** کاهش قابل توجه جرایم خشن در سه سال اخیر

سخنگوی دستگاه قضا از کاهش قابل توجه جرایم خشن بویژه در سه سال اخیر خبر داد و گفت: جرایم خشن مانند قتل ها، سرقت های مسلحانه، شرارت و تجاوزها کاهش یافته است.

وی علت کاهش این جرایم را رسیدگی های سریع تر به پرونده های قاچاقچیان و برهم زنندگان امنیت جامعه عنوان کرد و افزود: انجام مجازات هایی که لازم است در ملاء عام انجام شود، ارتباط خوب دستگاه قضا با دستگاه انتظامی و استفاده از راه های میان بر و اطلاع رسانی نه فقط از ناحیه قوه قضاییه بلکه از طرف اصحاب رسانه در کاهش این جرایم موثر بوده است.

محسنی اژه ای ادامه داد: در کاهش برخی شاخص های مواد مخدر نیز پیشرفت هایی داشته ایم.



** مدعی العموم باید مطلع باشد تا وارد شود

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سووالی مبنی بر برخی تخلفات در دولت گذشته و اینکه آیا مدعی العموم وارد می شود یا نه، گفت: فرض این است که تخلفاتی در دولت گذشته وجود داشته، تا مدعی العموم از آن مطلع نباشد، نمی تواند وارد شود.

وی ادامه داد: دستگاه هایی که این موارد را رسیدگی می کنند، باید این مطالب را بگویند و اطلاع رسانی کنند و دادستان با فرض اطلاع پیدا کردن به عنوان مدعی العموم وارد شود.



** تهیه یک لایحه جامع درمورد امر به معروف و نهی از منکر

سخنگوی قوه قضاییه درمورد امر به معروف و نهی از منکر گفت: اصل هشتم قانون اساسی درمورد امر به معروف و نهی از منکر است.

به گفته محسنی اژه ای، در معاونت پیشگیری از جرم و معاونت فرهنگی قوه قضاییه نشست هایی به این منظور تشکیل شد و یک لایحه جامع تهیه و تقدیم مجلس شده تا وظیفه دستگاه ها در این امر مشخص شود.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در این مورد بخشی تحت عنوان پیشگیری از جرم در معاونت ذیربط در حال انجام است که اعتقاد داریم کافی نیست و بخشی در معاونت فرهنگی انجام می شود.

وی افزود: خیلی از منکرات دیگر هست که در دستگاه های اداری مختلف انجام می شود و باید از آنها جلوگیری شود، بنابراین در معاونت پیشگیری از جرم و معاونت فرهنگی بدنبال تهیه این لایحه هستیم.



** پرونده اتوبوس تهران - قم به دادگاه رفت

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سووال خبرنگاری مبنی بر ابراز گلایه خانواده های قربانیان حادثه آتش سوزی اتوبوس تهران - قم گفت: پیشنهادی برای این پرونده داشتیم که عمل نشد.

وی ادامه داد: اختلاف شدید مبنی بر اینکه کسی مقصر نیست، باعث طولانی شدن روند رسیدگی به این پرونده شده است.

به گفته محسنی اژه ای، اختلاف نظرهای فاحشی بین کارشناسان وجود داشته که آیا راننده، شرکتی که اتوبوس را در اختیار داشته، شرکت سازنده، ایمنی راه و فروشنده و یا خریدار لاستیک کدام مقصر بودند.

وی ابراز امیدواری کرد زودتر این پرونده به حکم برسد.

وی تصریح کرد: البته می توان برخی راهها که هم خلاف قانون نیست و هم میان بر است، طی شود که این به نفع همه است.



** وزارت نیرو کار خوبی کرد

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به حادثه کارون و غرق شدن چند نفر در آب ادامه داد: وزارت نیرو کار خوبی کرد و علی الحساب دیه را پرداخت کرد که این هم تسکینی بر آلام مردم بود و هم خیلی از خانواده ها با انجام این کار رضایت دادند ولی متاسفانه پیشنهاد مشابهی برای این پرونده به چند دستگاه دولتی دادیم که انجام نشد.

محسنی اژه ای در مورد اینکه آیا برای دادگاه تعیین وقت شده است یا نه گفت: من خبر ندارم شاید تعیین وقت شده باشد.



** «م.ر» پرونده دیگری ندارد

اژه ای در مورد جزییات رای «م.ر» معاون اول دولت دهم گفت: از آنجا که حکم قطعی نشده، نمی توانم در مورد محتوای آن توضیح بدهم.

وی در مورد وجود یا عدم وجود پرونده های دیگر برای این فرد افزود: تا آنجا که خبر دارم پرونده دیگری وجود ندارد.



** سیستم بانکی کشور اصلاح شود

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سووال خبرنگاری مبنی بر هجمه های بسیار به سیستم بانکی کشور و اینکه نظر او در این باره چیست، گفت: بنده نظری در این خصوص ندارم اما یکی از مسایل اصلی کشور در همه دولت ها، بانکها بوده و تا سیستم بانکی کشور اصلاح نشود نمی توانیم یک اقتصاد سالم و پویا داشته باشیم.



** بخشی از پرونده تامین اجتماعی در دیوان عالی کشور است

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سووال خبرنگاری مبنی بر اینکه یکی از شاکیان پرونده تامین اجتماعی مدعی شده این پرونده به وزارت اطلاعات ارجاع شده، گفت: نشینده ام که ارجاع شده باشد و درخصوص سایر پرونده های متهم تامین اجتماعی نیز بخشی در دیوان عالی کشور است که هنوز قطعی نشده و بخشی نیز در دادسرا است که مشغول تحقیقات هستند.



** آحاد جامعه باید از فناوری های جدید استفاده کنند

محسنی اژه ای در پاسخ به سووال دیگری مبنی بر اینکه گفته می شود علت نامه اخیر دستگاه قضایی در خصوص فیلترینگ شبکه های اجتماعی از جمله «وایبر» و «واتس آپ» کاهش چشمگیر درآمد مخابرات است، گفت: به هیچوجه چنین چیزی صحت ندارد و همه آحاد جامعه باید از فناوری های جدید استفاده کنند، اما اگر سیستم و شبکه ای برخلاف مصلح، امنیت، عفت عمومی و مقدسات نظام عمل کند باید تلاش کنیم تا حد امکان این موضوع برطرف شود و غذای سالم و بهداشتی به دست مردم برسانیم.



** تجمع اخیر دروایش مقابل دادستانی تهران

تجمع اخیر برخی دراویش مقابل دادستانی تهران سووال یکی دیگر از خبرنگاران بود که محسنی اژه ای در این باره گفت: اگر کسی از طریق قانونی حرف و اعتراض خود را برساند به نفع خود و جامعه است، اما طبیعی است وقتی به خیابان می آیند و در خیابان اجتماع می کنند، منجر به یک سلسه مسایل بعدی می شود و نیروی انتظامی موظف است با اخلالگران نظم عمومی برخورد کند.

وی تصریح کرد: در رسانه های خارجی اینگونه تبلیغ شد که تعداد زیادی از تجمع کننگان دستگیر و بازداشت شدند که مطلقا صحت ندارد.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: روز گذشته(یکشنبه) تعداد معدودی یک درگیری را بوجود آوردند که بازداشت شدند و احتمالا تا کنون آزاد شده اند و اگر هم در بازداشت باشند، زیاد طول نمی کشد.



** پرونده فردی که در ارتباط با اختلاس سه هزار میلیاردی دستگیر شد

آخرین وضعیت پرونده فردی که چند ماه پیش در ارتباط با اختلاس سه هزار میلیاردی دستگیر شد از دیگر سووالات این نشست بود که معاون اول قوه قضاییه درباره آن گفت: این فرد هنوز در بازداشت است و حکمی صادر نشده است.



** موظفیم جلوی فساد را بگیریم

محسنی اژه ای در پاسخ به سووال دیگری مبنی بر اینکه آیا فیلتر کردن شبکه های اجتماعی منجر به سوق یافتن مردم به سوی فیلترشکن ها نمی شود، گفت: موظفیم تا جاییکه امکان دارد جلوی فساد را بگیریم و اگر این کار را نکنیم از هر جهت مسوول خواهیم بود.

وی ادامه داد: وزارت ارتباطات نیز تا کنون نگفته که نمی تواند این کار را انجام دهد و امیدواریم این کار هرچه زودتر صورت گیرد.



** بازداشت غنچه قوامی ارتباطی به ورزش ندارد

پرونده ضارب شهید خلیلی و غنچه قوامی از دیگر سووالات این نشست بود که سخنگوی قوه قضاییه درباره پروده ضارب شهید خلیلی گفت: این پرونده تاکنون برای اخذ نظریه پزشکی قانونی دوبار به دادسرا بازگشته، اما در نهایت پزشکی قانونی نظر خود را ارائه کرد که طبق آن، جراحت به شریان ورود پیدا کرده و منجر به فوت فرد مضروب شده و اکنون با این جهت در حال رسیدگی است.

محسنی اژه ای در باره غنچه قوامی نیز گفت: هرچند این فرد در نقطه ای که ورزش جریان داشته دستگیر شده، اما پرونده وی ارتباطی به قضیه ورزش ندارد و فعلا نیز در بازداشت به سر می برد و پرونده در حال رسیدگی است.



** برخورد دستگاه قضا با آتش سوزی عمدی جنگل ها

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سووال دیگری مبنی بر برخورد دستگاه قضایی با اتش سوزی های عمدی جنگل ها افزود: متاسفانه آتش سوزی جنگل ها در بسیاری از سال ها اتفاق می افتد، اما عمدی و غیرعمدی بودن آنها مستلزم رسیدگی است.

وی ادامه داد: اگر مشخص شود کسی یا کسانی این کار را انجام داده اند، تحت تعقیب قرار می گیرد، اما درمورد آتش گرفتن جنگل ها در سال جاری هنوز عمدی و یا غیر عمد بودن آن برای دستگاه قضایی مشخص نشده است.



** «م.ر» با فرض اینکه حکم صادر نشده مطالبی را مرقوم کرد

سخنگوی دستگاه قضا درمورد نامه «م.ر» به رییس دستگاه قضا گفت: ایشان با فرض اینکه حکم صادر نشده، مطالبی را مرقوم کرده اند.

وی ادامه داد: اگر با فرض اینکه حکم صادر شده، مطالب را نوشته باشد، اشکال وارد نیست.



** در مورد گلایه مشاور رییس جمهوری از بازنگرداندن اموال دولتی

محسنی اژه ای درمورد گلایه مشاور ارشد رییس جمهوری در بازنگرداندن اموال دولتی از دوره قبل و ارجاع این موضوع به قوه قضاییه گفت: نمی دانم که آیا نامه را به قوه قضاییه ارجاع دادند یا نه، اگر ارجاع داده اند و پیگیری نشده نامه و شماره را بدهند پیگیری می کنم.



** گشت انصار حزب الله

معاون اول قوه قضاییه در مورد گشت انصار حزب الله نیز گفت: اینها اعلام کرده اند که اصلا خلاف قانون عمل نمی کنیم و انشاالله که مشکلی پیش نمی آید.

محسنی اژه ای در پاسخ به سووال خبرنگاری مبنی بر اینکه قوه قضاییه با استناد به کدام ماده قانونی از وزارت ارتباطات می خواهد محتوای مجرمانه را پالایش کند که گفت: به استناد قانون تعیین مصادیق مجرمانه که پیش بینی کرده محتوای مجرمانه باید پالایش شود.



** وزارت ارتباطات برای پالایش محتوای مجرمانه تلاش می کند

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سووال خبرنگاری درمورد مکاتبه رییس دستگاه قضا با وزارت ارتباطات مبنی بر اینکه آیا دستگاه قضا این امکان را دارد از این محتوای مجرمانه در شبکه های اجتماعی جلوگیری کند، گفت: تا اینجا که شنیده ام در وزارت ارتباطات مشغول هستند و دارند تلاش می کنند و امیدوارم کاری را که برعهده آنان است را انجام دهند.



** مسایل رسیدگی به تخلف وکلا بر عهده کانون وکلا است

سخنگوی دستگاه قضا در مورد دریافت حق الوکاله میلیاردی برخی وکلا و اینکه نظارت بر روند کارهای آنها برعهده کیست، گفت: قانون جامع وکالت لایحه ای است از جانب قوه قضاییه داده شده و یک لایحه قضایی است که مسیر خود را طی می کند.

وی ادامه داد: براساس لایحه جامع وکالت، قوه قضاییه بر کسانی که کانون وکلا نامزد می شوند، نظارت می کند و رسیدگی تخلف وکلا بر عهده کانون وکلا است که اگر چنانچه تخلف آنها اثبات می شود مجازات های انضباطی برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.



** بازداشت 10 نفر در ارتباط با پرونده نفتی

محسنی اژه ای، از بازداشت 10 نفر در ارتباط با پرونده مربوط به پرونده نفتی خبر داد و افزود: در روزهای اخیر نیز از برخی افراد و مدیران بعضی بانک ها به عنوان، مطلع تحقیق، به عمل آمده که امکان دارد در آینده در صورت مشخص شدن برخی موارد، عنوان مطلع تغییر یابد.



** بازداشت هشت نفر در پرونده کمپوست

محسنی اژه ای با بیان اینکه تاکنون برنامه کمپوست بیش از هشت هزار شاکی داشته، افزود: 12 نفر در این پرونده تحت تعقیب و هشت نفر نیز بازداشت هستند.

به گفته سخنگوی دستگاه قضا، اموالی که تاکنون مصادره شده، تکاپوی همه شکات را نمی دهد و البته دستور داده شده تا کودهای فاسد شدنی را هرچه زودتر به فروش برسانند که اینها نیز تکاپوی اموال شکات را نمی دهد.



** اجرای حکم در ملاءعام در استان های فارس، همدان و قم

معاون اول قوه قضاییه از اجرای حکم در ملاء عام طی روزهای گذشته در استان های فارس، همدان و قم خبر داد و گفت: حکم سه نفر در فارس، دو نفر در همدان و یک نفر در قم به خاطر جرایم متعدد نظیر سرقت مسلحانه، سرقت همراه با آزار، تجاوز به عنف و آدم ربایی در ملاءعام اجرا شد.

محسنی اژه ای در مورد حکم فردی که در قم اجرا شد، افزود: جرم این فرد در خرید و فروش 900 کیلوگرم تریاک در دادگاه اثبات شد و البته موارد اعلام شده بیش از اینها بود.

وی ادامه داد: این فرد سال های زیادی تحت تعقیب بود و فردی را جای خود معرفی کرده و آن فرد تعقیب می شد که موضوع را متوجه شدیم.

سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه دستگاه قضا از اعدام این افراد خوشحال نیست، خاطرنشان کرد، اما اگر این افراد مجازات نشوند جامعه را خراب کرده و به تباهی می کشانند.



** افرادی با پرونده های جعلی با عنوان مرتبط با دستگاه قضا فعالیت می کنند

محسنی اژه ای گفت: بارها درمورد این موضوع که افرادی با پرونده جعلی تحت عنوان کارمند، وکیل و مرتبط با دستگاه قضا از خانواده ها اخاذی می کنند و از طرف دیگر برای قوه قضاییه نیز بدنامی دارند، متذکر شده ام.

وی با مخاطب قرار دادن خانواده ها افزود: اگر قوه قضاییه با شما کار داشته باشد جلوی در خانه یا خیابان که قرار نمی گذارد و اینها افراد کلاهبردار و شیادی هستند که مردم باید توجه داشته باشند تا این گرفتاری هم دچار خانواده ها و هم قوه قضاییه نشود.



** مسوولان وزارت ارتباطات به وعده خود عمل نکردند

محسنی اژه ای، شبکه های اجتماعی را موضوعی دانست که مسوولان تلاش می کنند که مردم بتوانند استفاده مطلوب از این شبکه ها را داشته باشند و از آن طرف موارد خلاف عفت و امنیت در آنجا نباشد و یا به حداقل برسد.

وی افزود: اگر تلاش نکنیم زیرساخت ها را بومی بسازیم و نتوانیم از قابلیت استفاده بد برخی نرم افزارها جلوگیری کنیم، خود ضرر می کنیم.

سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: مسوولان ذیربط در وزارت ارتباطات و فناوری قول داده و گفته اند ظرف سه ماه ساز وکارهایی می توانیم پیش بینی کنیم که محتوای مجرمانه این شبکه ها را پالایش می کند، یعنی اینکه که هم شبکه های اجتماعی مسدود نمی شود و هم محتوای مجرمانه شناسایی می شود.

محسنی اژه ای افزود: با اینکه شش ماه از قول آنها گذشته است، این کار انجام نشده و آیت الله آملی لاریجانی نامه ای به وزارت ارتباطات نوشته و از آنها خواسته تا سخت افزار و نرم افزار لازم را مهیا کرده و محتوای مجرمانه پالایش شود.



** روغن پالم در دستور کار دستگاه قضا

معاون اول قوه قضاییه بحث سلامت مردم را موضوع بسیار مهمی دانست و گفت: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با جدیت وارد موضوع شده و قوه قضاییه نیز با تمام توان کمک می کند تا چیزی که لازم است و برای سلامت و بهداشت جامعه مفید است، در اختیار مردم قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در نشست قبلی نامه ای به قوه قضاییه برای رسیدگی ارسال نشده بود، افزود: سه روز بعد از نشست قبلی، نامه ای به قوه قضاییه ارسال شد و در صحبتی که روز گذشته(یکشنبه) با آقای دولت آبادی داشتم، گفت که بطور جدی روی این قضیه کار می کنند.



** تسویه حساب با بیش از 7 هزار شاکی پرونده نگین غرب

معاون اول قوه قضاییه به آخرین اقدامات صورت گرفته در پرونده نگین غرب اشاره کرد و گفت: در این پرونده حکم صادر و برای اینکه اموال و طلب شکات استیفا شود، توجه ویژه ای به آن شد.

محسنی اژه ای افزود: طبق آخرین خبری که دارم تا پایان مرداد سال جاری با هفت هزار و 472 نفر از شکات این پرونده تسویه حساب شده که از این تعداد یکهزار و 170نفر مربوط به 40 روز اخیر است.

وی تصریح کرد: همچنین در روزهای اخیر کارفرمای دو پروژه تغییر یافته و در حال سرعت بخشی برای پایان پروژه ها هستیم.


ايرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: