کد خبر: ۳۵۰۵۲۳
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۰ - ۰۸ مهر ۱۴۰۳ - 2024September 29
به گفته محققانی که در این پژوهش شرکت نکرده‌اند، این داده‌ها رابطه کافئین، چای و قهوه را با کاهش خطر CM نشان می‌دهند، اما نباید بین این دو عامل استنباط علت و معلولی بکنیم؛ چراکه ممکن است عوامل دیگری علت بهبود سلامت قلب بوده باشند.
شفاآنلاین:سلامت>براساس داده‌های محققان، مصرف متوسط ​​کافئین با کاهش خطر ابتلا به چندبیماری کاردیومتابولیک همراه است. این خطر با مصرف ۳ فنجان در روز ۴۸.۱ درصد و با مصرف روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین ۴۰.۷ درصد کاهش می‌یابد. این مقایسه نسبت به افرادی انجام شده که کمتر از یک فنجان قهوه می‌نوشیدند.

به گزارش شفا آنلاین:طبق پژوهشی جدید، مصرف منظم مقادیر متوسط ​​قهوه و کافئین می‌تواند اثر محافظتی در برابر ابتلا به «چندبیماری کاردیومتابولیک» (Cardiometabolic multimorbidity) داشته باشد. چندبیماری کاردیومتابولیک یا CM ابتلای هم‌زمان به حداقل دو بیماری کاردیومتابولیک مانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ است.

 محققان دانشگاه سوچو چین می‌گویند مصرف قهوه و کافئین ممکن است نقش محافظتی مهمی در برابر ایجاد CM ایفا کند. به گفته محققان، مصرف ۳ فنجان قهوه یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز ممکن است به کاهش خطر ابتلا به چندبیماری کاردیومتابولیک در افرادی که سابقه بیماری‌های قلبی نداشته‌اند، کمک کند.

محققان در پژوهش خود داده‌های حدود ۱۸۰ هزار نفر را تجزیه‌وتحلیل کردند. این افراد ابتدا به CM مبتلا نبوده‌اند. در این داده‌ها، اطلاعاتی مانند میزان مصرف کافئین از طریق قهوه، چای سیاه یا چای سبز و سابقه CM قید شده بود.

براساس داده‌های محققان، مصرف متوسط ​​کافئین با کاهش خطر ابتلا به چندبیماری کاردیومتابولیک همراه است. این خطر با مصرف ۳ فنجان در روز ۴۸.۱ درصد و با مصرف روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین ۴۰.۷ درصد کاهش می‌یابد. این مقایسه نسبت به افرادی انجام شده که کمتر از یک فنجان قهوه می‌نوشیدند.

محققان دانشگاه سوچو می‌گویند:

«این یافته‌ها نشان می‌دهد ترویج مصرف متوسط ​​قهوه یا کافئین به‌عنوان عادت غذایی برای افراد سالم ممکن است مزایای گسترده‌ای در پیشگیری از CM داشته باشد.»

این پژوهش داده‌های آماری بالایی دارد، اما هنوز نمی‌تواند به سؤالاتی درباره ارتباط دقیق کافئین و سلامت قلب پاسخ دهد. به گفته محققانی که در این پژوهش شرکت نکرده‌اند، این داده‌ها رابطه کافئین، چای و قهوه را با کاهش خطر CM نشان می‌دهند، اما نباید بین این دو عامل استنباط علت و معلولی بکنیم؛ چراکه ممکن است عوامل دیگری علت بهبود سلامت قلب بوده باشند. برای مثال، شاید کسانی که بیشتر کافئین مصرف می‌کنند، غذای سالم‌تری می‌خورند یا فعالیت بدنی بیشتری دارند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: