به گزارش شفا آنلاين،استان گیلان علاوه بر جاذبههای گردشگری و طبیعی فراوان از تنوع غذایی بسیاری نیز برخوردار است. هنر و سلیقه بانوان گیلانی در طبخ خوراکیهای لذیذ و عرضه برخی از این محصولات در بازارهای محلی، یکی از جاذبههای قابل توجه توریستی استان است. انواع نانها و شیرینیهای محلی و سنتی استان بر محبوبیت جاذبهها میافزاید و پیشنهاد میکنیم گردشگرانی که گیلان را برای سفر خود بر میگزینند خوردن "رشته خشکار" شیرینی مخصوص ماه رمضان را فراموش نکنند.
این شیرینی سنتی که طرفداران زیادی دارد، یکی از مشهورترین سوغاتیهای استان گیلان است که علاوه بر آماده سازی این شیرینی در منازل، بسیاری از مغازهها در بازار بزرگ رشت نیز آن را برای میهمانان و مسافران آماده میکنند.
با توجه به کشت انواع برنجهای مرغوب محلی، یکی از موادی که در تهیه اغلب شیرینیها و غذاهای گیلان استفاده میشود، آرد برنج است. یکی از این شیرینیهای قدیمی و سنتی که ماده اصلی آن آرد برنج است، رشتهخُشکار، شیرینی سنتی گیلانی است. نام آن ترکیبی از رشته و خشکبار است و شاید دلیل اصلی این نام محتویات ساخت آن که ترکیبی از نشاسته یا شیره برنج، شکر، مغز گردو و ادویهجات معطر نظیر هل و دارچین است، باشد.
رشته شامل نشاسته برنج است که با وسایلی خاص این شیرینی و به وسیله صفحهای
گرم تهیه میشود. خشکار علاوه بر این دارای محتویاتی داخلی است که در داخل
شکم آن در هنگام تهیه قرار داده میشود. رشتهخشکار به دلیل برخورداری از
گلوکز و پروتئین گیاهی موجود در مغر گردو بسیار نیروبخش است.
رشتهخشکار بر روی یک سینی فلزی داغ آماده میشود و پس از تحویل به مشتری باید آن را در خانه با کمی کره یا روغن تفت داد. سپس آن را در شربتی درست شده از آب، شکر، دارچین و هل (تقریباً شبیه به شربت زولبیا و بامیه) قرار داده و پس از چند ثانیه و شیرین شدن، قابل مصرف است.