شفا آنلاين-زولبیا و بامیه، دو شیرینی خوش رنگ و اشتها برانگیز که ویژه ماه مبارک رمضان است و دیدنش هر کسی را وسوسه میکند تا وقت افطار یا سحر آن را میل کند.
به گزارش
شفا آنلاين،تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه،گفت:
شیرینی و چربی دو ماده غذایی است که توصیه میشود کمتر از سایر گروههای
غذایی مصرف شدند به خصوص چربیهای حیوانی که تحت حرارت و دمای بالا،
تغییرات زیادی میکنند و درصد مواد اکسیدان که برای بدن سرطانزا است در آن
بالا میرود.
وی در مورد زولبیا و بامیه گفت: این
دو نوع شیرینی که در ماه مبارک رمضان مصرفشان بالا می رود، هر دو خصوصیت
چربی و شیرینی را دارند و هیچ توصیهای به مصرف آنها نمیشود ولی از آنجایی
که به نوعی در فرهنگ ما جا افتاده و اکثرا در پای سفرههای افطار مشاهده
میشود می توان توصیههایی برای زمان مصرف آنها داشت.
نیستانی
ادامه داد: بعضی از ناراحتیهای گوارشی مثل، ترش کردن، سوء هاضمه به خصوص
در هفته اول ماه مبارک رمضان بیشتر میشود و مصرف غذاهای چرب این حالات را
تشدید میکند بنابراین توصیه میشود هنگام سحر و یا هنگام خواب این مواد
غذایی مصرف نشود.
تنها زمانی که مناسبت بیشتری برای مصرف زولبیا و بامیه دارد، هنگام افطار، همراه با چای به مقدار کم است.
این
متخصص تغذیه در پایان گفت: افرادی که بیماریهای متابولیکی مثل دیابت و یا
کبد چرب دارند بهتر است از این مواد چرب و قندی استفاده نکنند و در مورد
افراد سالم هم، استفاده حداقلی از این نوع شیرینیها بیشترین توصیه متخصصان
تغذیه است.