کد خبر: ۲۶۱۱۹۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۲۰ تير ۱۳۹۹ - 2020July 10
بر اساس مطالعات انجام شده افرادی که از سیگار استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض انواع بیماری ها به خصوص سرطان و مشکلات ریوی هستند و همیشه از آستانه تحمل پایین تری نسبت به سایر افراد جامعه برخوردارند
 شفاآنلاین>سلامت>یک روان درمانگر اعتیاد گفت: استعمال سیگار وابستگی‌های جسمانی و روانی افراد را به این ماده افزایش داده و زمینه اضطراب را در آن‌ها دو چندان می‌کند.

به گزارش شفاآنلاین، حسین بهلولی، روان درمانگر اعتیاد، در خصوص آسیب‌های روانشناختی مصرف سیگار و مواد دخانی اظهار کرد: امروزه مصرف سیگار که به نوعی اعتیاد به حساب می‌آید، جایگاه خاصی در میان اقشار جامعه پیدا کرده و از شیوع بالایی برخوردار است.

او افزود: اکثر افراد بر این باورند که سیگار به آنها آرامش، شادی، اعتماد به نفس، تمرکز حواس می‌دهد در حالی که جدای از لطمه زدن به بدن و آسیب رساندن به اعضای داخلی، از لحاظ ظاهری مانند بوی بد دهان و دندان‌های زرد از مضرات مصرف سیگار است.

بهلولی ادامه داد: به طورکلی نه‌تنها سیگار و مواد دخانی ریه افراد را بلکه ریه خانواده آنها را نیز تحت الشعاع انواع آسیب ها قرار می‌دهد، در علوم روانشناسی و روانشناختی به این موضوع سیگار کشیدن انفعالی گفته می شود.


این روان درمانگر اعتیاد، « نَه»گفتن را در جمع های دوستانه موثر دانست و گفت: بخش مهمی از برنامه ترک سیگار و ترک مواد دیگر هم همین آموزش مهارت  نَه گفتن است.

او بیان کرد: متاسفانه بسیاری از جوانان مصرف سیگار را موثر در کاهش اضطراب و استرس می دانند اما این موضوع نه تنها به صورت مقطعی عمل می کند، بلکه وابستگی های جسمانی و روانی افراد را به این ماده افزایش داده و زمینه اضطراب را در آنها دو چندان می‌کند.

بهلولی تاکید کرد: بر اساس مطالعات انجام شده افرادی که از سیگار استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض انواع بیماری ها به خصوص سرطان و مشکلات ریوی هستند و همیشه از آستانه تحمل پایین تری نسبت به سایر افراد جامعه برخوردارند.

این روان درمانگر اعتیاد در پایان یادآوری کرد: مهم نیست چه مدت سیگاری بوده‌اید، با ترک سیگار می‌توانید از صدمه زدن بیشتر به خودتان جلوگیری کنید. بهترین راه برای ترک اعتیاد، مشورت با یک مشاور متخصص جهت حمایت آسیب‌های روانی و افسردگی پس از ترک سیگار است.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: