کد خبر: ۲۶۱۱۶۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۲۰ تير ۱۳۹۹ - 2020July 10
آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها است

شفاآنلاین>سیاسی>«کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در مصاحبه‌ای پنجشنبه بر ادامه تلاش‌های دولت این کشور برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران تأگید کرد.

به گزارش شفاآنلاین: کرافت در مصاحبه‌ای با العربیه مدعی شد چنانچه تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران تمدید نشوند ایران سلاح‌های بیشتری را در اختیار نائبانش در منطقه قرار خواهد داد

دیپلمات آمریکایی مدعی شد این مسئله علاوه بر امنیت کشورها در خاورمیانه ایمنی نیروهای آمریکایی در منطقه را هم به خطر خواهد انداخت.

کلی کرافت گفت دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا از تمامی ابزارهایی که در اختیار دارد برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران استفاده خواهد کرد.

ساعتی قبل‌تر از اظهارات دیپلمات آمریکایی نماینده روسیه در سازمان ملل تأکید کرد آمریکا هرگز در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران موفق نخواهد شد.

شفاآنلاین را در اینستاگرام هم دنبال کنید

خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از «واسیلی نبنزیا»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نوشت پیش‌نویس قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران هیچ شانسی برای موفق شدن ندارد.

نبنزیا در یک مصاحبه آنلاین گفت: «این قطعنامه آینده بسیار غم‌انگیزی دارد. منظورم این است که اصلاً آینده‌ای ندارد.»

دیپلمات روسیه اضافه کرد مسکو زمانی که آمریکا کار بر روی این قطعنامه را آغاز کرد به این کشور گفت که «هیچ شانسی برای تصویب آن وجود ندارد.»

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: «تصویب چنین قطعنامه‌ای برجام را به پایان خواهد رساند. مشخص است که ایران هرگز چنین چیزی را نمی‌پذیرد و حق هم دارد که نپذیرد.»

تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران طبق مفاد برجام ۱۸ اکتبر سال جاری میلادی به پایان می‌رسد اما دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تلاشی را برای جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها آغاز کرده است. 

 واشنگتن گفته در صورتی که این تلاش به سرانجام نرسد با توسل به یکی از بندهای توافق هسته‌ای برجام به دنبال بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران خواهد بود.

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها است.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دست‌کم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است. 

قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیته‌ای در شورای امنیت منع می‌کند. 

پیش‌نویس آمریکا علاوه بر این از کشورها می‌خواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محموله‌ای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند.  این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتی‌ها در آب‌های آزاد کنند.

چندی پیش دیپلمات‌های غربی به فارن‌پالیسی گفتند این قطعنامه از شانسی برای تصویب برخوردار نیست.

یک دیپلمات غربی گفت این قطعنامه ممکن است حتی در کسب ۹ رأی لازم برای وادار کردن روسیه یا چین به استفاده از حق وتو هم ناکام بماند. 

برخی از دیپلمات‌های شورای امنیت و سایر کارشناسان مسائل تسلیحاتی اقدام آمریکا را تلاشی برای کسب امتیازهای سیاسی در داخل آمریکا می‌دانند و نه چیزی که هدف آن مقابله با اقدامات ایران است. 

فارن‌پالیسی نوشته این قطعنامه در صورت تصویب ذیل فصل هفت منشور ملل متحد قرار خواهد گرفت و الزام‌آور خواهد بود. 

آمریکا تهدید کرده در صورتی که در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران موفق نشود از یکی از بندهای برجام برای بازگرداندن همه تحریم‌های سازمان ملل استفاده خواهد کرد.مشرق

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: