کد خبر: ۲۵۷۵۵۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020May 15
عضو ستاد مقابله با کرونا:
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تونل‌هایی که در ورودی برخی سازمان‌ها یا فروشگاه‌ها به عنوان تونل ضدعفونی افراد ایجاد شده، نقشی در پیشگیری از کرونا ندارد و بی‌فایده است.

شفاآنلاین>سلامت>مسعود مردانی درباره تونل های ضدعفونی که درورودی برخی فروشگاه ها یا برخی سازمان ها برای افراد نصب شده، افزود: اینها فرعیات و کارهای بی فایده است که بعید می دانم موثر باشد و بی فایده هستند. معلوم نیست مایعی که در این تونل ها پاشیده می شود آب است یا محلول ضدعفونی کننده، اگر آب باشد که فایده ای ندارد و اگر محصول ضدعفونی حاوی الکل یا آب ژاول باشد هم تاثیر چندانی ندارد و حتی ممکن است ورود آن به دهان یا دستگاه تنفسی ضرر هم داشته باشد.

به گزارش شفاآنلاین: ادامه داد: این کارها فرعیات است و تا حدی جنبه تبلیغاتی دارد، متاسفانه برخی جاها اصل را فراموش کرده و به فرعیات می پردازند، اصل کار رعایت اصول بهداشت فردی شامل شست و شوی مداوم دست ها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی است، استفاده از ماسک در اماکن عمومی مثل مترو لازم است، افرادی که علائم بیماری دارند نیز باید بیش از دیگران مراقب باشند که با عطسه یا سرفه بیماری را به دیگران منتقل نکنند.

مردانی پیش از این  گفته بود: با اینکه موارد بیمارستانی کرونا در بسیاری از استانها کاهش یافته است اما هنوز در اپیدمی کرونا هستیم و هر گونه غفلت و افزایش ترددها و کاهش فاصله گذاری اجتماعی می تواند دوباره باعث افزایش موارد این بیماری بشود و بیماری را شعله ور کند، برخی اقدامات ممکن است پیام غلطی به مردم بدهد، مثلا قرمز و سفید و زرد اعلام کردن شهرها ممکن است باعث افزایش مسافرت مردم به شهرهای به اصطلاح سفید بشود و افزایش تردد می تواند دستاوردهای قبلی را هم از بین ببرد.

عضو کمیته بیماری های عفونی وزارت بهداشت افزود: یک نمونه آن استان خوزستان است که قبلا می گفتند موارد بیماری و اپیدمی کرونا کم است اما بی توجهی به فاصله گذاری اجتماعی باعث شد اکنون این استان یکی از استانهای با بیشترین شیوع کرونا باشد.

وی گفته بود: در جاهایی که در  گذشته تعداد کمتری از مردم به کرونا مبتلا شده اند، افراد کمتری هم آنتی بادی دارند و آسیب پذیرتر هستند و غفلت از فاصله گذاری ها می تواند، شیوع کرونا را در این مناطق بیشتر کند.

مردانی گفت: هنوز برآورد دقیقی از میزان ابتلای مردم به ویروس کرونا در کشور و در استانهای مختلف نداریم اما مطالعات آنتی بادی در تعدادی از بیمارستانها انجام شده و نشان داده که در برخی بیمارستانها بین ۶۰ تا ۷۰ درصد پرسنل به کرونا مبتلا شده و مصونیت پیدا کرده اند اما برآوردهای از سطح عمومی جامعه نداریم.

عصو کمیته کشوری بیماری های عفونی گفته بود: یک مطالعه خیلی وسیع به سرپرستی دکتر ملک زاده برای برآورد میزان شیوع و مصونیت افراد به کرونا در کشور در حال انجام است که هم در بین افراد عادی و هم وابستگان بیماران و هم پرسنل پزشکی انجام می شود و نشان می دهد که چند درصد به ویروس کرونا مبتلا شده اند. امیدواریم به زودی جواب آن منتشر می شود.

ایرنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: