کد خبر: ۲۳۶۷۴۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۲۰ تير ۱۳۹۸ - 2019July 11
این دارو به خوبی از دستگاه‌ گوارش جذب می‌گردد. اثر آن ۶۰–۱۵ دقیقه پس از مصرف خوراکی ظاهر می‌گردد. دفع آن کلیوی و اغلب بصورت متابولیت طی ۲۴ ساعت صورت می‌گیرد
شفا آنلاین>سلامت>سیپروهپتادین اغلب در درمان بی‌اشت‌هایی مصرف می‌شود، ولی برای درمان آلرژی ناشی از تب یونجه، کهیر و کهیرغول‌آسا، کابوس، میگرن و درمان عوارض دارو‌های ضدافسردگی (مانند سندرم سروتونین، اختلالات جنسی و تعریق زیاد) استفاده می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین: سیپروهپتادین<Cyproheptadine> آنتی هیستامینی است که برای از بین بردن علائم آلرژی مانند آبریزش چشم، آبریزش بینی، خارش چشم / بینی، عطسه، کهیر، و خارش پوست استفاده می‌شود.

این دارو به خوبی از دستگاه‌ گوارش جذب می‌گردد. اثر آن ۶۰–۱۵ دقیقه پس از مصرف خوراکی ظاهر می‌گردد. دفع آن کلیوی و اغلب بصورت متابولیت طی ۲۴ ساعت صورت می‌گیرد.

موارد مصرف سیپروهپتادین
سیپروهپتادین اغلب در درمان بی‌اشت‌هایی مصرف می‌شود، ولی برای درمان آلرژی ناشی از تب یونجه، کهیر و کهیرغول‌آسا، کابوس، میگرن و درمان عوارض دارو‌های ضدافسردگی (مانند سندرم سروتونین، اختلالات جنسی و تعریق زیاد) استفاده می‌شود.

این دارو نباید در نوزادان تازه متولد شده یا نوزادان نارس استفاده شود.


نحوه مصرف سیپروهپتادین HCL
این دارو را به صورت خوراکی طبق دستور پزشک خود، معمولا ۲ تا ۳ بار در روز مصرف کنید. اگر از فرم مایع این دارو استفاده می‌کنید، دوز را با استفاده از وسیله اندازه گیری / قاشق مخصوص به دقت اندازه گیری کنید. از قاشق خانگی استفاده نکنید، زیرا ممکن است دوز مناسب را دریافت نکنید.

دوز دارو بر اساس سن، وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان شما تعیین میشود. در کودکان نیز دوز ممکن است بر اساس وزن و اندازه بدن باشد. دوز خود را افزایش ندهید و این دارو را بیشتر از دستورالعمل تجویزی مصرف نکنید.

می‌توانید قرص سیپروهپتادین را قبل یا بعد از هر وعده غذایی میل کنید. برخی از افراد این قرص را همراه با مقدار زیادی آب میل مصرف می‌کنند. اگر مصرف یک دوز را فراموش کردید، نگران نباشید دوز بعدی را در زمان مشخص خود بخورید و به برنامه عادی مصرف آن ادامه دهید.

اگر وضعیت شما بهبود نیافت و یا بدتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی

    خشکی دهان
    خواب‌آلودگی
    سفت شدن ترشحات دستگاه تنفس
    تاری دید
    شلی بدن
    افزایش وزن
    سرگیجه
    یبوست و دل درد

برای از بین بردن خشکی دهان، از آب نبات یا یخمک (بدون قند) و آدامس (بدون قند) استفاده کنید، آب بنوشید یا از جایگزین بزاق استفاده کنید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه علائم واکنش شدید آلرژیک شدید، از جمله: بثورات، خارش / تورم (به ویژه در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید و مشکل تنفسی، فورا به پزشک مراجعه کنید.

در این مقاله ارائه لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی امکان پذیر نیست. اگر متوجه عارضه دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

موارد احتیاط
قبل از مصرف سیپروهپتادین، اگر به این دارو یا دارو‌های دیگر حساسیت دارید، با پزشک یا داروساز خود مطرح کنید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که می‌توانند واکنش‌های آلرژیک و مشکلات دیگر را ایجاد کنند. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را با پزشک یا داروساز در میان بگذارید، به خصوص سوابقی همچون: مشکلات تنفسی (مانند آسم، آمفیزم)، فشار بالای چشم (چشم گلوکوم)، بیماری قلبی، فشار خون بالا، بیماری کلیوی، تشنج، مشکلات معده/ روده (مانند زخم، انسداد)، تیروئید پرکار (هیپرتیروئیدیسم)، مشکل در ادرار کردن (به عنوان مثال، به علت بزرگ شدن پروستات).

این دارو ممکن است باعث ایجاد سرگیجه یا خواب آلودگی شود یا بینایی شما را مختل کند. مصرف الکل یا ماری جوانا می‌تواند موجب تشدید سرگیجه یا خواب آلودگی شما شود. از رانندگی، استفاده از ماشین آلات یا هر کاری که نیاز به آرامش و یا بینایی دارد تا زمانی که بتوانید چنین کار‌هایی را با خیال راحت انجام دهید خودداری کنید. از مصرف نوشیدنی‌های الکلی پرهیز کنید.

قبل از انجام عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام محصولاتی که استفاده میکنید (از جمله دارو‌های تجویزی، دارو‌های بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع نمایید.

محصولات مایع ممکن است حاوی الکل و یا قند باشند. اگر دچار دیابت، بیماری کبد یا هر بیماری دیگری هستید که نیاز به محدود کردن یا پرهیز از این مواد در رژیم غذایی دارند، رعایت احتیاط توصیه می‌شود. در مورد استفاده بی خطر از این محصول با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

کودکان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو حساس باشند. این دارو به جای خواب آلودگی، اغلب باعث ایجاد هیجان در کودکان می‌شود.

سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به خصوص خواب آلودگی، سرگیجه، یبوست، سردرگمی یا مشکل ادرار، حساس‌تر باشند. خواب آلودگی، سرگیجه و سردرگمی می‌تواند خطر سقوط را افزایش دهد.

در دوران بارداری، این دارو باید تنها در صورت نیاز شدید مصرف شود. در مورد خطرات و مزایای آن با پزشک خود صحبت کنید.

مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل میشود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی
تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد دارو‌های شما را تغییر دهند یا خطر ابتلا به بیماری‌های جدی را افزایش دهند. این مقاله شامل تمام تداخلات احتمالی دارو نیست.

فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده می‌کنید (از جمله دارو‌های تجویزی / غیر تجویز و محصولات گیاهی) تهیه کنید و آن را به پزشک و داروساز خود ارائه دهید بدون تایید پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع یا متوقف نکنید و دوز آن‌ها را تغییر ندهید.

در صورت استفاده از دارو‌های دیگری که موجب خواب آلودگی می‌شوند مانند دارو‌های ضد افسردگی یا ضد سرفه (مانند کدئین، هیدروکودون)، الکل، ماری جوانا، دارو‌های خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم، شل کنند‌های عضلانی (مانند کاریسوپرودول، سیکلوبنزاپرین) یا دیگر آنتی هیستامین‌ها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین) با پزشک در میان بگذارید.

برچسب روی تمام دارو‌های خود (مانند دارو‌های آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) را بررسی کنید، زیرا ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده‌ای باشند که سبب ایجاد خواب آلودگی میشوند. در مورد استفاده بی خطر از این محصولات با داروساز مشورت کنید.

این دارو را با هر نوع آنتی هیستامینی که روی پوست استعمال می‌شوند (مانند کرم، اسپری و پماد دیفن هیدرامین) استفاده نکنید، زیرا بروز عوارض جانبی ممکن است افزایش یابد.

این دارو ممکن است با آزمایشات آزمایشگاهی خاص (از جمله آزمایش آلرژی پوست، تست متیراپون) تداخل ایجاد کند و احتمالا نتایج کاذب ایجاد می‌کند. اطمینان حاصل کنید که پرسنل آزمایشگاهی و تمام پزشکان شما می‌دانند که از این دارو استفاده می‌کنید.

مصرف دوز بالا یا اوردوز
در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می‌توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر‌ها می‌توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

نکته‌های مهم
سیپروهپتادین را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست‌های آزمایشگاهی و یا پزشکی ممکن است به صورت دوره‌ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

توصیه‌های پرستاری
   
واکنش‌های ناخواسته را برای بیمار توضیح دهید.
    
به بیمار بگویید برای کاهش ناراحتی گوارشی دارو را به همراه غذا یا شیر مصرف کند.
   
در مورد احتمال بروز تحمل به دارو به بیمار توضیح دهید.
    
از این دارو به عنوان محرک اشتها در کودکان بصورت تجربی استفاده شده است. در برخی اثر تسکینی دارو طی ۴- ۳ روز برطرف می‌شود.
    
۴ روز قبل از آزمایشات تشخیصی پوستی مصرف دارو را متوقف کنید.
    
این دارو در کودکان زیر ۲ سال نباید مصرف شود. احتمال اختلال تنفسی و سیستم اسکلتی وجود دارد.
    
سیپروهپتادین در نوزادان و شیرخواران نارس توصیه نمی‌شود.برترین ها


غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
نرگس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
0
0
من مدتی شده قرص سیپرواستفاده میکنم وازوقتی مصرف میکنم نسبت به صداهاحساس شدم وازکوچیکترین صدامیترسم دلیلش چیه؟
شریف
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
0
0
قپسه.سنه.همیش.گریفته.است.واب.ریزش.چشم.وبنی.داریم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
0
0
سلام من خانم ۵۰ ساله هستم ومدت ۵سال از این دارو استفاده میکنم و وقتی که قطع میکنم سر درد میگیرم لطفا راهتمایی کنید چه کار کنم
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: