به گزارش شفا آنلاين،دکتر محمدجواد احسانی اردکانی، فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه میکروبهای دستگاه گوارش، به طور طبیعی مفید هستند و در صورت نبود آنها، میکروبهای مهاجم میتوانند برای بدن خطرساز شوند، گفت: میکروبهایی که به طور عادی در بدن زندگی میکنند، همزیستی مسالمتآمیزی با انسان دارند. میکروبهای روده نیز بلافاصله بعد از تولد در روده بزرگ و انتهای روده کوچک، جاگذاری میشوند و براساس مکانیزمهای مختلف، فرد نسبت به آنها تعامل دارد.
وی با بیان اینکه این میکروبها بیماریزا نیستند و در تجزیه برخی مواد دخالت دارند، افزود: در اثر به هم خوردگی تعادل این میکروبها، بیماریهای مختلفی ایجاد میشود که میتواند مشکلاتی مانند سوء هاضمه و اختلال در دفع ایجاد کند. به علاوه، برخی معتقدند یکی از عوامل چاقی، بر هم خوردن تعادل میکروبهای روده است.
این فوق تخصص گوارش در ادامه مصرف زیاد آنتیبیوتیکها و برخی بیماریها را علت برهم خوردن تعادل میکروبها دانست و گفت: برای پیشگیری از این اختلال، افراد باید از مصرف بیرویه و بدون نسخه آنتیبیوتیکها خودداری کنند و تغذیه سالمی داشته باشند.
به گفته دکتر احسانی، سبزیجات و میوه جات تازه بهترین تغذیه برای دستگاه گوارش است که میتواند از بیماریهای مختلف جلوگیری کند. به علاوه افراد باید از مصرف غذاهای با ماندگاری بالا نیز پرهیز کنند.