این روزها روغن دانه صنعتی بسیار مورد توجه قرار گرفته و به رژیمهای غذایی در سراسر جهان اضافه شده است. متاسفانه افراد بدون داشتن هیچ گونه اطلاعاتی در مورد مضرات این نوع روغنها، به طور مکرر آنها را مصرف میکنند
شفاآنلاین>سلامت> محققان اعلام کردند که مصرف روغنهای دانه صنعتی بسیار مضر بوده و در صورت استفاده به شکل طولانیمدت خطر ابتلا به انواع بیماریها را به همراه دارد.به گزارش شفاآنلاین، این روزها روغن دانه صنعتی بسیار مورد توجه قرار گرفته و به رژیمهای غذایی در سراسر جهان اضافه شده است. متاسفانه افراد بدون داشتن هیچ گونه اطلاعاتی در مورد مضرات این نوع روغنها، به طور مکرر آنها را مصرف میکنند.«کریس کراسر» مدیر مرکز پزشکی کالیفرنیا گفت: بسیاری از افراد معتقدند که روغن دانه صنعتی یک محصول ایمن و سالم است اما برخی مطالعات نشان میدهد که این روغنها سالم نبوده و افراد را بیمار میکنند.در اینجا با برخی از این مضرات آشنا خواهید شد.محصولات بسیار ناپایدارروغن دانه صنعتی حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده بوده که بسیار ناپایدار است. هنگامی که این روغنها در معرض گرما، نور و مواد شیمیایی قرار بگیرند به آسانی با اکسیژن واکنش داده و مواد مضری مانند چربیهای ترانس، و پراکسیدهای چربی را تولید میکنند.چربیهای ترانس در رشد بیماریهای(Diseases) قلبی و عروقی و دیابت نوع دو شرکت دارند. این در حالی است که پروکسیدهای چربی نیز روند پیری و ابتلا به بیماریهای مزمن را افزایش میدهد.عدم تعادل امگا سه و امگا 6مصرف این روغنهای صنعتی، خطر ابتلا به بیماری های التهابی مزمن را افزایش میدهد.تعادل میان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 باید یک به یک باشد اما داشتن یک رژیم غذایی با این روغنها میتواند بر تعادل این اسیدهای چرب در بدن تاثیر بگذارد.گیاههای اصلاح ژنتیکیروغنهای دانههای صنعتی از گیاهان اصلاحشده ژنتیکی از جمله ذرت، سویا، پنبه و کلزا تولید میشوند. برخی مطالعات نشان داده که مصرف طولانیمدت محصولات اصلاح ژنتیکی میتواند به بدن آسیب برساند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.استفاده از مواد افزودنیتولیدکنندگان برای جلوگیری از اکسیداسیون و خراب شدن روغنها از ترکیبات آنتیاکسیدانی استفاده میکنند که اضافه کردن این ترکیبات منجر به ابتلا به بیماریهای مختلف میشود.فوقالعاده سمیگرم کردن مکرر یا مصرف مجدد این روغنها در مصارف خانگی ممکن است منجر به تولید ضایعات سمی شود. این ضایعات سمی ممکن است به DNA آسیب بزند و خطر ابتلا به فشار خون، بیماریهای قلبی و آسیب به روده و کبد را افزایش دهد.کراسر گفت: مصرف روغن دانه صنعتی با ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله آسم، خودایمنی، بیماری های شناختی و سلامت روان، دیابت(Diabetes)، چاقی، بیماری قلبی، ناباروری دژنراسیون ماکولا و آرتروز همراه است